Informație/În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosarul 10 august. Cei trei vor fi excluși din partid!

Informație/În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosarul 10 august. Cei trei vor fi excluși din partid!

 Informație/În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosarul 10 august. Cei trei vor fi excluși din partid! Până în acest moment, doar Liviu Dragnea a fost audiat, ca martor, cu scandal, în dosar, în septembrie 2018. Conform informațiilor Comisarul.ro, în urma noilor probe furnizate de MAI procurorilor, în dosar ar putea fi audiat și Raed Arafat.

„Fostul ministru Carmen Dan va fi pusă curând sub acuzare în Dosarul 10 August. Ea a coordonat acțiunea din Piața Victoriei. Mai mult, îl informa pe Dragnea tot ce se întâmplă acolo.
Nici primul-ministru de atunci, Viorica Dăncilă nu a fost străină de evenimente, cu toate că a zis că era în concediu. Primea note informative din oră în oră sau chiar mai des”, spun surse din PSD. Aceleași surse declară că cei trei vor fi excluși imediat din partid dacă vor fi puși sub acuzare. Mai mult, sursele spun că declanșarea atacurilor lui Paul Stănescu la Viorica Dăncilă au legătură cu aceste informații.

Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Interne Carmen Dan și a premierului Viorica Dăncilă!
   
Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Interne Carmen Dan și a premierului Viorica Dăncilă! Conform informațiilor noastre, Dăncilă s-a speriat, a început să pună întrebări și Dragnea i-a ordonat să plece în concediu. Însă Dăncilă nu a plecat în străinătate așa cum în mod fals a declarat în nenumărate rânduri, ci la o vilă la Neptun. Dar tot complice rămâne pentru că, practic, în toată perioada în care ea a fost în „concediu”, șefia Guvernului a fost exercitată în mod abuziv de Liviu Dragnea și Carmen Dan!

Sursele noastre spun că lucruri uluitoare vor ieși la iveală în perioada următoare.

Vă mai aduceți amănuntul ăsta? Act grav de intimidare. Inspecția Judiciară a descins la Parchetul General cu câteva ore înainte de audierea lui Liviu Dragnea și a cerut tot dosarul referitor la violențele din 10 august

Doi inspectori de la Inspecția Judiciară au descins în dimineața zilei de vineri 16 septembrie 2018 la secția Parchetelor Militare din cadrul Pachetului General, solicitând procurorilor tot dosarul penal care vizează violențele comise de jandarmi împotriva manifestanților la mitingul din 10 august. Verificarea intempestivă a avut loc cu câteva ore înainte de audierea liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul violențelor din 10 august în calitate de martor.

”Pretextul a fost să-l audieze pe procurorul Corbu și să ia actele din dosarul violențelor din 10 august făcut de procurorul Bogdan Pârlog ca să-i verifice activitatea, însă inspectorii de la IJ au luat la studiat tot dosarul. Nu doar li s-au comunicat actele procurorului Pârlog, dar li s-a predat tot dosarul să-l vadă câteva ore. Insistau sa li se pună la dispoziție toate documentele, să vadă unde s-a ajuns cu ancheta. Vizita a fost una neanunțată. Așa că au putut să-l liniștească cât de cât pe Dragnea. înainte de audierea lui la Parchet”, au declarat atunci pentru G4Media.ro surse din cadrul Inspecției Judiciare.

Potrivit unor experți în drept penal consultați de G4Media.ro, Inspecția nu avea nici o competență să verifice o lucrare de urmărire penală în curs. ”Nu au nicio competență. Nu aveau voie să vadă dosarul. Codul de Procedură Penală stabilește clar cine și în ce condiții are acces la lucrările de urmărire penală. Inspecția Judiciară nu are. Au comis infracțiunea prevăzută de art 300 din Codul Penal”, a declarat un expert în drept penal pentru G4Media.ro.

Articolul 300 din Codul Penal definește infracțiunea de uzurparea funcției: ”Fapta funcţionarului public care, în timpul serviciului, îndeplineşte un act ce nu intră în atribuţiile sale, dacă prin aceasta s-a produs una dintre urmările prevăzute în art. 297, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa