Informație/PSD, la un pas de scindare. Dăncilă și o mare parte dintre fidelii lui Dragnea vor părăsi partidul

Informație/PSD, la un pas de scindare. Dăncilă și o mare parte dintre fidelii lui Dragnea vor părăsi partidul

Informație/PSD, la un pas de scindare. Dăncilă și o mare parte dintre fidelii lui Dragnea vor părăsi partidul. Conform informațiilor noastre, această tabără, compusă din parlamentari, foști demnitari și actuali parlamentari care nu vor prinde locuri eligibile, negociază cu cel puți două partide. Însă cele mai avansate discuții sunt cu partidul în spatele căruia se află Dan Voiculescu.

Dragnea cere iar dizolvarea PSD

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea - actualmente închis pentru trei ani şi jumătate la Penitenciarul Rahova pentru angajările fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman - a înregistrat un nou dosar în care a chemat partidul ”la bară”, relatează  Liber in Teleorman.

Potrivit sursei citate, dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti. Liviu Dragnea este reclamant, iar PSD pârât, inclusiv Organizaţia Judeţeană Teleorman.

Obiectul dosarului îl constituie ”partide politice dizolvare persoană juridică – art.253 CC. – declinare” şi are primul termen în data  de 4 iunie 2020.

Reamintim că Dragnea a avut numeroase tentative de a ieşi din închisoare, în numele acestui deziderat el mergând până la a cere dizolvarea partidului pe care l-a condus până când poliţiştii au venit să-l ia cu SUV-ul la Rahova.

Astfel, în toamna lui 2019, Liviu Dragnea a deschis un nou proces prin care le cerea magistraţilor să constate că partidul pe care l-a condus a încălcat legea. De asemenea, fostul şef suprem al PSD-ului cerea dizolvarea organizaţiei judeţene din Teleorman, relatează  Ziare.com .

Mai mult, potrivit sursei citate, într-o demonstraţie juridică forţată, Liviu Dragnea susţinea că desfiinţarea PSD Teleorman, într-un adevărat efect de domino, ar putea duce la desfiinţarea întregului PSD.

Potrivit actelor depuse la Tribunalul Teleorman, Dragnea cerea ca judecătorii să constate faptele ilicite săvârşite de PSD atunci când i-au fost prelucrate datele personale de către cele două secretare PSD, angajate fictiv la Protecţia Copilului Teleorman, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica. În plus, fostul politician cere ca PSD să-i plătească şi prejudiciul reţinut de Înalta Curte în acest caz, în sumă de 83.650 de lei (aproape 18.000 de euro).

Acelaşi Dragnea a depus tot în toamna trecută, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), o cerere prin care le solicită judecătorilor să hotărască dacă este posibilă sesizarea CJUE pe tema dizolvării PSD, cerută de el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia