Informaţii contradictorii despre soarta crucişătorului rus Moskva

Informaţii contradictorii despre soarta crucişătorului rus Moskva

Informaţiile despre soarta crucişătorului rus Moskva sunt contradictorii, Ucraina anunţând chiar că nava a fost scufundată, în timp ce Moscova susţine că vasul a fost avariat şi sunt luate măsuri pentru remorcarea sa către un port, informează joi agenţiile de presă internaţionale.

Consilierul prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici a anunţat joi la prânz că nava militară Moskva s-a scufundat după ce în ajun a fost avariată grav de rachete ucrainene.

''Unde este Moskva? S-a scufundat'', a scris Arestovici pe Twitter, deşi nu există o confirmare oficială, potrivit postului naţional de televiziune ucrainean.

Nava-amiral a Flotei ruse din Marea Neagră a fost lovită miercuri seară de două rachete Neptun lansate de forţele ucrainene, potrivit relatărilor de la Kiev.

Dar, deşi Ministerul Apărării rus a confirmat joi că nava a fost avariată şi că echipajul a fost evacuat, instituţia a transmis doar că a avut loc un incendiu la bord, fără să menţioneze motivele.

''Focarul incendiului a fost circumscris, nu mai există flăcări. Exploziile de muniţii au încetat. Crucişătorul Moskva îşi păstrează flotabilitatea'', a indicat ministerul, care a precizat că se iau măsuri pentru remorcarea navei către port.

Incerte sunt şi informaţiile privind locul în care nava a fost avariată. Potrivit unor relatări nava a fost avariată în apropiere de Insula Şerpilor, în timp ce alte surse afirmă că incidentul s-a produs în apropiere de golful Sevastopol.

Crucişătorul Moskva, ce are o lungime de peste 180 de metri, a fost lansat în 1979 şi şi-a început misiunile în 1983. Nava a fost utilizată pentru a lansa rachete asupra teritoriului ucrainean.

Potrivit relatărilor din presa ucraineană, nava a fost implicată în cucerirea Insulei Şerpilor, în urmă cu câteva săptămâni.

În cazul în care versiunea Ucrainei se confirmă, Moskva ar fi a doua mare navă de război rusă avariată grav de rachete ucrainene după 24 februarie, când Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Moscova numeşte ''operaţiune militară specială pentru denazificarea'' ţării vecine. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…