Informații Generale despre Vigneta pentru Ungaria în 2023

Informații Generale despre Vigneta pentru Ungaria în 2023

Sistemul de vignete electronice din Ungaria se aplică motocicletelor, autoturismelor (și remorcilor acestora), vehiculelor utilitare ușoare cu o masă maximă autorizată de cel mult 3,5 tone, autobuzelor, autovehiculelor care nu sunt supuse unei taxe de trecere în temeiul unei legislații separate și remorcilor acestora.
 
Vigneta trebuie să fie achiziționată întotdeauna înainte de a intra pe tronsonul de autostradă cu taxă. Există o perioadă de grație în regulament care îi ajută pe șoferii de bună credință care au intrat din greșeală pe secțiunea de drum cu taxă, oferind un termen de maximum 60 de minute de la momentul intrării pentru a cumpăra o vignetă. În cazul în care vă aflați în această situație și nu numai, o puteți cumpăra rapid online de pe acest site.

Prin urmare, achiziționarea ulterioară a unei vignete nu constituie o autorizație retroactivă și se sancționează cu o amendă, singura excepție fiind cea menționată anterior.

Totodată, vă recomandăm să evitați utilizarea neautorizată a drumurilor prin verificarea permanentă a numărului de înmatriculare a vehiculului, a codului de țară, a categoriei vehiculului și a perioadei de valabilitate.

În cazul plății electronice, mesajul de confirmare servește drept dovadă. Este bine să păstrați mesajul de confirmare primit timp de doi ani după ultima zi a perioadei de valabilitate a vignetei electronice.

Categorii de vehicule

  • Categoria D1: Codul de la câmpul „J” din certificatul de înmatriculare al vehiculului este „M1”. Autoturisme, autovehicule cu până la 5 +2 locuri și o greutate totală maximă admisă de 3,5 tone, precum și combinația acestora cu o remorcă.

  • Categoria de motociclete D1M: Aici se încadrează exclusiv motocicletele.

  • Categoria D2: Toate autovehiculele care nu se încadrează în nicio altă categorie de vehicule și care nu fac obiectul plății taxei de trecere în temeiul unei legislații separate. În conformitate cu certificatul de înmatriculare a vehiculului, codul din câmpul „J” poate fi "M1" în cazul autoturismelor care sunt proiectate pentru a transporta mai mult de 7 persoane sau „N1” în cazul camioanelor (până la o greutate brută maximă de 3,5 tone).

  • Categoria B2: Autobuzele se încadrează în această categorie, adică toate autovehiculele concepute pentru transportul de pasageri, cu mai mult de 9 locuri permanente, inclusiv șoferul. Conform certificatului de înmatriculare a vehiculului, codul din câmpul „J” poate fi „M2” în cazul autobuzelor cu o greutate brută maximă admisă de 5 tone sau „M3” în cazul autobuzelor cu o greutate brută maximă admisă de peste 5 tone.

  • Categoria U: Aici se încadrează vehiculele care se încadrează în categoriile de vehicule D2 și B2. În conformitate cu certificatul de înmatriculare a vehiculului, codul din câmpul „J” poate fi „O1” în cazul remorcilor cu o greutate brută maximă admisă de 750 kg. Codul poate fi „O2” în cazul remorcilor cu o greutate brută maximă admisă de 0,75-3,5 tone. Vignetele din categoria U se achiziționează pentru numărul de înmatriculare al vehiculului cu remorcă.

Perioada de valabilitate

  • Vigneta de 10 zile (săptămânală): Este valabilă de la data de începere specificată de client și pentru încă 9 zile - adică pentru 10 zile calendaristice consecutive - până la ora 24 a zilei 10.

  • Vigneta lunară: Este valabilă de la data de începere specificată de client și până la ora 24 a aceleiași zile din luna următoare. În cazul în care nu există o astfel de zi în luna de expirare, sunt valabile până la ora 24 a ultimei zile a lunii.

  • Vigneta anuală: Este valabilă din anul în cauză până la ora 24 a zilei de 31 ianuarie a anului următor. Valabilitatea vignetei anuale poate fi chiar de 13 luni în cazul în care achiziția are loc la 1 ianuarie a anului în cauză. În cazul în care este achiziționată în perioada de valabilitate, vigneta electronică anuală oferă autorizație de utilizare a drumurilor din anul în cauză până la ora 24 din 31 ianuarie a anului următor.

  • Vigneta regională anuală: Este valabilă din anul în cauză până la ora 24 a zilei de 31 ianuarie a anului următor. Vigneta bazată pe teritoriu acordă autorizația de utilizare a drumurilor pe rețeaua de drumuri cu taxă din județul respectiv; puteți achiziționa mai multe vignete electronice regionale pentru același vehicul. Domeniul său de valabilitate se extinde până la prima intersecție după granița județului.

Prețul vignetelor pentru Ungaria în 2023

Prețul vignetelor depinde de categoria de autovehicul, precum și de durata acoperită. De obicei, cu cât autovehiculul este mai mare, cu atât costă mai mult.

În plus, va trebui să plătiți mai mult pentru o perioadă de valabilitate mai lungă. Vigneta săptămânală este deosebit de populară pentru călătoriile scurte, dar vignetele lunare și anuale sunt, de asemenea, disponibile pentru cumpărare.

Pentru a estima costul vignetei dumneavoastră, tot ce trebuie să faceți este să aflați din ce categorie aparține vehiculul dumneavoastră Apoi, pur și simplu alegeți durata dorită pentru valabilitatea vignetei înainte de a finaliza achiziția.

Pe scurt

Dacă doriți să conduceți un autovehicul în Ungaria, nu uitați că veți avea nevoie de o vignetă pentru Ungaria. Sperăm că prin acest aritcol ați aflat toate informațiile necesare despre vigneta pentru Ungaria, ce categorii de vehicule sunt afectate și cum puteți cumpăra rapid și ușor o vignetă online pentru Ungaria.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria