Infotrafic: Ceaţă densă în 10 județe. Vizibilitate redusă sub 50 de metri pe anumite sectoare de drum

Infotrafic: Ceaţă densă în 10 județe. Vizibilitate redusă sub 50 de metri pe anumite sectoare de drum

Ceaţa afectează vineri după-amiază traficul pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vaslui, Tulcea, Ialomiţa, Argeş, Călăraşi şi Harghita. Pe unele porțiuni de drum, vizibilitatea scade și sub 50 de metri.

Ceață densă în mai multe județe FOTO pixabay

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe mai multe artere rutiere de pe raza judeţelor Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vaslui, Tulcea, Ialomiţa, Argeş, Călăraşi şi Harghita ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri. Poliţiştii recomandă conducătorilor auto folosirea corespunzătoare a luminilor, evitarea opririi pe benzile de circulaţie, reducerea vitezei de deplasare şi mărirea distanţei de siguranţă dintre autovehicule.

Cod galben și în cinci județe din Moldova

De asemenea, pentru cinci județe din Moldova, meteorologii au emis, vineri, atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă, respectiv o atenţionare de vânt, valabilă în localitatea Şiria, din judeţul Arad.

Conform prognozei de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), până la ora 17.00, temporar se va produce ceaţă, iar vizibilitatea va fi scăzută sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, fiind posibile condiţii locale de formare a gheţuşului, în judeţele: Bacău (localităţile: Bacău, Sascut, Răcăciuni, Helegiu, Mărgineni, Blăgeşti, Pârjol, Cleja, Bereşti-Tazlău, Faraoani, Gârleni, Luizi-Călugăra, Căiuţi, Livezi, Corbasca, Nicolae Bălcescu, Buhoci, Horgeşti, Sănduleni, Letea Veche, Orbeni, Ştefan cel Mare, Pânceşti, Valea Seacă, Săuceşti, Măgura, Racova, Gioseni, Parava, Hemeiuş, Scorţeni, Coţofăneşti, Gura Văii, Strugari, Tamaşi, Bereşti-Bistriţa, Iteşti şi Sărata), Botoşani, Galaţi, Neamţ (zona joasă) şi Vaslui.

Vânt puternic în Arad

De asemenea, până la ora 20.00, în localitatea Şiria, din judeţul Arad, se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 60 - 70 km/h. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Vremea se schimbă radical în weekend. Administrația Națională de Meteorologie (ANM), anunță încălzire spectaculoasă a vremii. veștile bune însă nu țin prea mult. Săptămâna viitoare vremea se răci din nou, iar în unele regiuni sunt așteptate ninsori. Apariția acestor fenomene este dependentă, în primul rând, de traiectoria ciclonilor care vor afecta România în acel moment, a transmis ANM.

Ploi în jumătatea vestică

Vineri, 9 decembrie, vremea va fi mai caldă decât normal pentru această perioadă în majoritatea zonelor, dar cu precădere în vestul ţării, la deal şi la munte. În zonele joase din sud şi din est, vor fi nebulozitate şi ceaţă local persistente şi izolat burniţă sau ploi slabe. În restul teritoriului, înnorările se vor accentua treptat, aria ploilor -local moderate cantitativ- va fi în extindere în jumătatea vestică, iar ceaţa se va semnala izolat în orele dimineţii, anunță meteorologii, citați de România TV.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”