Infotrafic: Circulație rutieră intensă pe A2 pe sensul de mers către Constanța; au avut loc mai multe tamponări

Infotrafic: Circulație rutieră intensă pe A2 pe sensul de mers către Constanța; au avut loc mai multe tamponări

Mai multe tamponări în care au fost implicate nouă mașini au avut loc sâmbătă pe Autostrada Soarelui, circulația pe A2 desfășurându-se îngreunat.

INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe Autostrada Soarelui, traficul rutier este intens pe sensul de mers către Constanța.

''Se circulă îngreunat atât din cauza numărului mare de autovehicule care se îndreaptă către litoral, cât și din cauza unor tamponări care s-au produs în această dimineață la următoarele poziții kilometrice: la km 94, în care au fost implicate 4 autovehicule; la km 95, în care au fost implicate 3 autovehicule; la km 206, în care au fost implicate 2 autovehicule; De asemenea, pe autostrada A4, la km 18+600 de metri, a avut loc o tamponare tot pe sensul de mers către Constanța, în care au fost implicate 3 autovehicule'', precizează sursa citată.

Deși autovehiculele implicate în aceste evenimente rutiere au fost scoase pe banda de urgență, mulți conducători auto încetinesc (unii din curiozitate) la locurile tamponărilor, îngreunându-se astfel traficul, potrivit INFOTRAFIC.

Cauza probabilă a acestor accidente a fost nepăstrarea unei distanțe de siguranță în mers.

Polițiștii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic mulți conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgență, creând astfel situații periculoase.

''Din acest motiv, amintim că oprirea nejustificată sau circulația pe banda de urgență a autostrăzilor se sancționează cu trei puncte de penalizare și cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4 sau 5 puncte-amendă)'', arată sursa citată.

În vederea monitorizării traficului rutier și pentru asigurarea fluenței acestuia, un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al MAI va survola în acest sfârșit de săptămână Autostrada A2 București — Constanța.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

5 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident