INFOTRAFIC: Vremea afectează traficul rutier. Lista drumurilor cu probleme

INFOTRAFIC: Vremea afectează traficul rutier. Lista drumurilor cu probleme

Mai multe drumuri din Moldova sunt blocate din cauza zăpezii viscolite. Mai multe autovehicule au rămas înzăpezite.

Drum înzăpezit Arhivă Adevărul

Şapte drumuri judeţene din Neamţ sunt blocate din cauza zăpezii viscolite, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean. Nu se circulă pe DJ 207 Valea Ursului - Roman, DJ 208 G Ştefan cel Mare - Dragomireşti, DJ 155I Siliştea - Moldoveni, DJ 155G Bodeşti - Corni, DJ 157 Dochia - Climeşti - Făurei, DJ 158 Broşteni - Bahna şi DJ 156 A Roznov - Girov.

Pe celelalte sectoare de drum naţional şi judeţean din Neamţ se circulă în condiţii de iarnă. Poliţiştii recomandă tuturor participanţilor la trafic să circule cu prudenţă, având în vedere condiţiile meteorologice.

Douăzeci de apeluri de la cetăţeni care sesizau faptul că întâmpină dificultăţi în a se deplasa cu autovehiculele pe drumurile săteşti, comunale, judeţene sau naţionale, din cauza zăpezii, s-au înregistrat în ultimele ore, la dispeceratul ISU - SAJ Botoşani.

Potrivit autorităţilor, toate cazurilor au fost direcţionate către drumari, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Judeţean Botoşani. Pe DJ 282, pe raza localităţii Răuseni, trei camioane au rămas înzăpezite. La caz s-au deplasat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Răuseni, un echipaj de poliţie şi drumari de la SDN.

Pe raza localităţii Strahotin, trei microbuze în care se aflau nouă persoane şi două autoturisme cu patru pasageri nu îşi puteau continua drumul. La caz au intervenit drumarii de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) Botoşani.

În localitatea Cordăreni, două camioane au rămas înzăpezite. Au intervenit Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cordăreni, un echipaj de poliţie şi drumari. Pe raza localităţilor Ştefăneşti Sat şi Ringhileşti, trei autoturisme au rămas blocate, iar pe DN 29, pe raza localităţii Avrămeni, un camion a rămas înzăpezit, iar pe DN 24 C, în Ripiceni, trei microbuze au rămas blocate în zăpadă.

Totodată, un arbore a căzut pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Botoşani. Urmare a stratului de zăpadă consistent depus pe partea carosabilă, s-a luat măsura restricţionării circulaţiei pe DN 29, municipiul Botoşani - Manoleasa, a autovehiculelor cu un tonaj de peste 7,5 tone, până la ora 12,00.

De asemenea, sunt închise circulaţiei temporar DJ 294 de la DN 29 până la Dângeni şi DJ 282 H Rediu - Răuseni. Trei echipaje din cadrul ISU Botoşani au efectuat misiuni de patrulare pe DN 29 A Dorohoi - Darabani, pe DN 29 Vlădeni - Huţani, pe DJ 298, DJ 293 G George Enescu - Dorohoi.

Potrivit furnizorului de energie electrică, localităţile Suliţa şi Drăcşani sunt afectate parţial, iar echipele de intervenţie lucrează pentru remedierea defecţiunilor. Din informaţiile furnizate de SDN se circulă în condiţii de iarnă spre Iaşi prin Botoşani - Frumuşica - Târgu Frumos.

Nu se circulă prin Prăjeni, unde sunt înzăpezite mai multe autovehicule. Judeţul Botoşani se află sub incidenţa unei avertizări meteorologice tip cod portocaliu de ninsori abundente până miercuri, la ora 14,00.

Până sâmbătă, în toată țara vremea va fi deosebit de rece. Meteorologii anunță schimbări sub aspect termic abia de săptămâna viitoare. Până atunci, România se află sub stăpânirea unui episod de iarnă dezlănțuită.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...