INFRACTORUL Năstase, MESAJE pro Penal! PSD are nevoie de o orientare mai puternică de natură NAȚIONALISTĂ!

INFRACTORUL Năstase, MESAJE pro Penal! PSD are nevoie de o orientare mai puternică de natură NAȚIONALISTĂ!

Infractorul Adrian Năstase a ieșit joi la rampă cu mesaje pro Jigodia Națională Victor Ponta în războiul intern din PSD alimentând temerile că Dragnea va merge pe mâna lui Iohannis într-un guvern de uniune națională și cerând partidului un mesaj mai puternic de natură naționalistă-vezi „Mândru că sunt român” din campania Penalului pentru prezidențiale!

Infractorul Nastase a declarat la Romania TV ca PSD risca sa ramana in opozitie daca nu-si schimba strategia politica si nu face alianta cu un partid la stanga care sa stranga voturile nemultumitilor. Altfel, fostul premier crede ca PSD va merge pe formula unei aliante sub umbrela lui Iohannis. Ulterior, Nastase a explicat pentru Antena 3 ca PSD trebui sa tina seama de evolutiile din Europa dupa iesirea Marii Britanii din UE si crede ca partidul are nevoie de un "mesaj mai puternic de natura nationalista legat de suveranitatea Romaniei, un mesaj de demnitate".

"In conditiile in care s-a creat acest nou front al PMP si UNPR, care poate sa ofere o a doua varianta alaturi de varianta initiala, iar in aceste conditii, PSD fie ca merge pe formula de alianta sub umbrela lui Iohannis, fie va ramane in opozitie. Cred ca este nevoie de un efort deosebit pentru mesaje, inclusiv pentru construira unui parteneriat cu un partid la stanga care sa poate strange voturile nemultumitilor", a declarat infractorul Adrian Nastase, la Romania TV, citat de stiripesurse.ro.

Adrian Nastase considera ca presedintele Klaus Iohannis si-ar dori un Guvern de uniune nationala pentru ca asta i-ar asigura lejer un al doilea mandat la Cotroceni.

"Cred ca Iohannis isi cunoaste bine interesul si cred ca are consilieri si in propria curte, dar si in curtile alaturate, nu cred ca ii vor lipsi sugestii care sunt practice. Va dati seama ca un astfel de Guvern, protejat sub aripa de la Cotroceni ii va asigura un al doilea mandat si cred ca asta poate fi obiectivul sau pentru perioada urmatoare", a mai spus Nastase, citat de stiripesurse.ro.

Fostul premier a explicat ulterior la Antena 3, ca "e nevoie de o strategie, tinand seama de aparitia USB si de formula combinata Basescu-UNPR".

"Dupa alegerile locale, in care PSD a fost favorizat de alegeri intr-un singur tur de scrutin si o prezenta mai redusa la vot, urmeaza un alt test electoral desfasurat in alte conditii(...). Evolutiile nu vot fi liniare si nu se va face un transfer al lucrurilor petrecute la locale. E nevoie de o strategie mai complexa, tinand seama de aparitia USB si de formula combinata Basescu-UNPR", a afirmat Adrian Nastase.

"In conditiile in care datele electorale se modifica, in mod evident PSD trebuie sa se gandeasca ca in mod obisnuit nu depaseste 35-40% din voturi. 40 la suta este deja foarte mult iar la o prezenta mai mare s-ar putea sa ramana in zona de 35%. ALDE va fi in mod evident vulnerabilizat prin atacurile la adresa presedintelui sau, nu stim inca ce se va intampla pana la alegeri. Si atunci PSD-ul se gaseste intr-o situatie destul de complicata, in care mergand pe variante mai apropiate de proiectele de dreapta prin sprijinirea relativa a guvernului Ciolos, chiar daca in ultima vreme incearca sa se desprinda, ramane o zona la stanga PSD care deocamdata nu este dobandita de nimeni. Si s-ar putea in mod neplacut ea sa mearga pe un mesaj populist in loc sa mearga spre stanga. PSD are nevoie de o noua strategie, trebuie sa relanseze activitatea departamentelor, a Institutitului Social Democrat, nu doar de discutii, compromisuri politice. Este nevoie si de un mesaj care sa tina seama si de evolutiile din Europa, de ceea ce s-a intamplat in Marea Britanie, de repozitionarea tarilor din grupul de la Visegrad fata de Bruxelles, de nevoia unui mesaj mai puternic de natura nationalista legat de suveranitatea Romaniei, un mesaj de demnitate", a mai spus infractorul care a condus doctoratul plagiat al Penalului.

In acest moment, cel putin patru partide ar putea sa treaca pragul electoral si sa ajunga in Parlament, unde spera sa joace un rol cheie in formarea viitorului guvern: UDMR, ALDE condus de Calin Popescu Tariceanu, PMP-ul lui Traian Basescu, partid fuzionat recent si UNPR si USB-ul lui Nicusor Dan, transformat in USR.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /