Infractorul, UMILIT! Americanii, gest clar pro-președinte! Ministrul Apărării, chemat în SUA pe timpul prezenței lui Iohannis la ONU!

Toate manevrele Infractorului au eșuat! Un gest extrem de subtil făcut de americani arată în cine au încredere și, mai ales, pe cine consideră ei că este Șeful! L-au chemat pe Fifor, ministrul Apărării, în SUA fix în perioada în care este prezent acolo și Iohannis! Nu trebuie să mai reamintim circumstanțele în care fostul ministru al Apărării, pesedistul Țuțuianu, a fost eliminat în forță la doar câteva zile după ce ambasadorul SUA anunțase vizita sa în SUA și după ce acesta stătuse câteva ore la Cotroceni pentru a se pune de acord cu președintele asupra agendei discuțiilor. 

In perioada 18-22 septembrie, presedintele Klaus Iohannis, se va afla la New York, unde va conduce delegatia romana participanta la segmentul la nivel inalt al celei de-a 72-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), informeaza Cotroceniul.

Programul vizitei Presedintelui Romaniei va cuprinde, printre altele, sustinerea discursului national in cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunarii Generale a ONU, participarea la reuniuni la nivel inalt, organizate de catre Romania impreuna cu alte state, precum si de catre Secretariatul ONU, participarea la receptia oferita de Presedintele SUA, domnul Donald Trump, sefilor de delegatii care iau parte la segmentul la nivel inalt al Adunarii Generale.

De asemenea, Presedintele Klaus Iohannis va avea o serie de intrevederi bilaterale cu Secretarul General ONU, cu Presedintele Adunarii Generale, precum si cu omologi din alte state.

Ministrul apararii nationale, Mihai Fifor, va efectua in perioada 17-22 septembrie o vizita de lucru la Washington, Statele Unite ale Americii, informeaza un comunicat MApN.

Din delegatie vor face parte seful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca, secretarul de stat pentru armamente, Florin-Lazar Vladica, si alti sefi de structuri centrale din minister.

Pe timpul vizitei, ministrul apararii nationale se va intalni cu Secretarul Apararii, James Mattis, cu adjunctul consilierului prezidential pentru securitate nationala, Ricky Waddell, cu membri ai Congresului SUA si cu reprezentantii principalelor companii din industria de aparare americana.

Delegatia va participa, de asemenea, la o ceremonie militara, unde ministrul Mihai Fifor va depune o coroana de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Arlington National Cemetery.

Parteneriatul strategic cu SUA este unul din pilonii fundamentali ai apararii si securitatii in Romania, contribuind in mod direct la consolidarea profilului euro-atlantic al acesteia, si ramane esential in actualul mediu complex de securitate regional si international.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

2 Citiți! Iată de ce nu cred oamenii „datele oficiale”! O porcărie ordinară, ținută 30 de ani „sub capac”, în Ma…

3 FOTO / Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate d…

4 Încă o clasare de răsunet. După 7 ani de anchetă, DIICOT a închis dosarul cu prejudiciu de 30 de milioane de e…

5 Date noi / FOTOGALERIE Cum arată rafturile a trei supermarketuri din București, după ce unii bucureșteni au înce…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing