Înfrângeri pe linie pentru Sorana Cîrstea & Co. Semne rele anul are

Înfrângeri pe linie pentru Sorana Cîrstea & Co. Semne rele anul are

Australian Open începe de duminică într-o săptămână, iar perspectivele pentru jucătoarele din România nu sună bine. Asta pentru că, în primele trei zile ale anului, sportivele noastre au pierdut pe linie la concursurile care premerg primul turneu de Mare Șlem al anului.

Sorana Cîrstea a început anul cu stânful. Foto Getty images

„Balul“ a fost deschis de Ana Bogdan, la Brisbane. Prahoveanca de la pe locul 66 în clasamentul mondial a pierdut contra Martei Kostiuc, după ce a condus cu 1-0 la seturi, dar a fost întoarsă de ucraineancă. A urmat Jaqueline Cristian, la Auckland. Jucătoarea de pe locul 87 WTA s-a înclinat în fața chinezoaicei Wang după aproape 3 ore de joc aprig. Românca a clacat în tie-breakul setului decisiv, în care a condus cu 3-1, dar a pierdut ultimele 6 puncte ale partidei și a spus prematur adio turneului neozeelandez.

Singura jucătoare din România care a învins într-un meci din acest sezon a fost Gabriela Ruse. Bucureșteanca de 26 de ani a trecut de două tururi de calificare și a ajuns pe tabloul principal la Auckland, unde a dat peste buna sa prietenă, Emma Răducanu. Britanica de origine română s-a impus după un meci electrizant, în care s-a ajuns la 5-5 în setul decisiv, cu două game-uri finale câștigate de Emma. Ieri a intrat în scenă ultima speranță a noastră, cel mai bine clasată jucătoare a țării. Sorana Cîrstea, admisă direct în turul secund al turneului de la Brisbane, grație poziției 26 în ierarhia WTA pe care o ocupă în acest moment. Însă nici Sori nu a făcut prea mulți purici în concursul australian, fiind răpusă de o jucătoare cu 14 ani mai tânără, Linda Noskova. Cehoaica, una dintre cele mai promițătoare jucătoare din lume, a trecut de româncă în trei seturi, 6-4, 4-6, 6-4, după două ore și 22 de minute. Sorana va încasa un cec de 14.000 de dolari și rămâne cu dezamăgirea de a fi început cu stângul noul sezon.

Singurul lucru pozitiv pe care l-am observat după această „reprezentație“ a fetelor noastre a fost faptul că toate au luptat până în ultima clipă, confruntările fiind pe muchie de cuțit. Pe de altă parte, e îngrijorător faptul că româncele au cedat exact în momentele decisive.

În tot acest tablou gri se integrează perfect și Irina Begu. Racheta numărul 2 a țării și-a anunțat retragerea de la Australian Open. Românca nu va juca la turneul de la Antipozi, unde era calificată direct pe tabloul principal, alături de Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. Asta după ce participase de 12 ori consecutiv la Australian Open, însă o accidentare o ține în afara terenului încă din luna august. Alături de ea se află mai multe jucătoare importante care nu vor juca la AO, printre care finalista de la Roland Garros Karolina Muchova, dubla campioană de la Wimbledon Petra Kvitova – însărcinată cu antrenorul ei –, Caty McNally şi acum Lauren Davis. Această situație face ca Emma Răducanu să nu mai fie nevoită să joace în calificări.

Campioana US Open 2021 a intrat pe tabloul principal de la Australian Open, chiar dacă se află în prezent pe locul 301. Emma nu a evoluat din cauza unor accidentări începând cu luna aprilie, dar a revenit în competiție cu o victorie marţi, la ASB Classic de la Auckland, în faţa Gabrielei Ruse. La data-limită de înscriere la Australian Open, în decembrie, clasamentul protejat al lui Răducanu nu era suficient de ridicat pentru a-i asigura intrarea directă pe tablou, dar, odată cu retragerile amintite, britanica de origine română va scăpa de calificări.

Rezultatele româncelor de la începutul anului

Brisbane

Ana Bogdan - Marta Kostiuk 6-4, 3-6, 3-6

Sorana Cîrstea - Linda Noskova 4-6, 6-4, 4-6

*Sorana, favorită 8, a jucat direct în turul II

Auckland

Gabriela Ruse - Emma Răducanu 3-6, 6-4, 5-7

*Gabi obținuse două victorii în calificări, 6-3, 6-3 cu Danilina și 6-0, 3-6, 6-3 cu Niemeier

Jaqueline Cristian - Xiyu Wang 1-6, 7-5, 6-7

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat