Înghesuială de avioane de spionaj electronic al NATO pe cerul Dobrogei

Înghesuială de avioane de spionaj electronic al NATO pe cerul Dobrogei

Concret, litoralul Mării negre a fost survolat de un Lockheed EP-3E Aries II Orion (indicativ ZO72) al US Navy, un Gulfstream G550 AEW(indicativ PERSEO71) al Aeronautica Militare, un RC-135W(indicativ RRR7208) al Royal Air Force, dar şi o aeronavă care figura pe flightradar24.com ca NO CALLSIGN, care a zburat în buclă de mai multe ori pe traseul Mahmuria, Dunavăţul de Jos, Sfântu Gheorghe.

Lockheed EP-3E Aries II Orion este un avion de recunoaştere electronică care dispune de o multitudine de senzori ELINT (Electronic Intelligence), SIGINT (Signals Intelligence) şi COMINT (Communications Intelligence). El a survolat de mai multe ori pe un traseul Mila 22, Sfântu Gheorghe, Mamaia şi Tulcea.

Boeing RC-135 este tot un avion de recunoastere, dar care, în principiu, îndeplineşte numai misiuni SIGINT. El a survolat frontiera cu Ucraina de la nord spre sud, iar când a ajuns deasupra Constanţei a virat stânga şi a ieşit în largul Mării Negre pentru a supraveghea probabil şi mişcările flotei ruse. În fine, Gulfstream G550 este un avion de război electronic al forţelor aeriene italiene, care a zburat în buclă între Babadag şi Kavarna (Bulgaria)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA