Ingredientul cu ajutorul căruia poți face cartofii la cuptor la fel de crocanți ca cei french fries

Ingredientul cu ajutorul căruia poți face cartofii la cuptor la fel de crocanți ca cei french fries

Se știe că, preparați la cupror, cartofii sunt mai sănătoși și absorb mai puține grăsimi decât cei prăjiți, preferații multor adulți, dar mai ales ai copiilor.

Cartofi la cuptor. FOTO Shutterstock

Din dorința de a-i face cât mai pe gustul copiilor ei, îndrăgostiți de sortimentul french fries, o mamă a găsit soluția prin care să confere cartofilor la cuptor o consistență crocantă.

„Ce poate face o mamă? Să-i păcălească, evident. Am decis că singura modalitate de a-i face pe copiii mei să încerce cartofii (la cuptor) era să-i fac mai mult ca pe cartofii prăjiți: foarte crocanți la exterior”, a explicat, pe pagina simplyrecipes.com , Molly Adams, bucătar cu pregătire clasică, cu experiență în catering, cheffing privat și media alimentară,

A inspectat cu atenție marca de cartofi prăjiți congelați pe care o cumpăra frecvent și și-a dat seama că aceștia sunt acoperiți cu un amestec de amidon care îi ajută să fie crocanți.

A decis să încerce și ea metoda:

„Se pare că acoperirea cartofilor cu amidon de porumb este secretul pentru cartofi prăjiți super crocanți!”.

O lingură de amidon pentru fiecare kilogram și jumătate de cartofi

Molly Adams a detaliat rețeta sa:

După ce fierbe cartofii într-o oală cu apă sărată, îi lasă să se usuce într-o strecurătoare așezată pe blatul din bucătărie (sau, după răcire, în congelator). Odată ce cartofii sunt uscați la atingere, îi condimentează cu sare, piper negru, ierburi uscate și adaugă amidonul de porumb.

„Folosesc cam o lingură de amidon pentru fiecare kilogram și jumătate de cartofi. Amestec bine cartofii pentru a mă asigura că totul este acoperit uniform, apoi îi adaug pe o tavă bine unsă cu ulei și amestec din nou, ca să fie acoperiți complet cu ulei. Cartofii intră apoi în cuptor la 450°F timp de 20-25 de minute. Vor deveni aurii, super crocanți și delicioși”, a mai notat Molly Adams.

„Îi vor mânca, ceea ce este un mare câștig”

Cartofii rezultați sunt incredibil de crocanți la exterior, ușori și pufoși în interior și își păstrează bine forma, garantează gospodina.

„Nu pot spune că copiii mei îi preferă cartofilor prăjiți, dar îi vor mânca, ceea ce este un mare câștig”, a completat Molly Adams.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat