Ingredientul secret al ciorbei de burtă. Îi ia din mirosul înțepător și vei prepara o ciorbă ca la restaurant

Ingredientul secret al ciorbei de burtă. Îi ia din mirosul înțepător și vei prepara o ciorbă ca la restaurant

Ciorba de burtă este, fără doar și poate, una dintre cele mai populare preparate din bucătăria românească. Nu este restaurant unde să nu poți servi o ciorbă de burtă, fie că e un restaurant de fițe sau unul ieftin.

Ciorha de burtă FOTO Shutterstock

Ciorha de burtă FOTO Shutterstock

Cu un gust aparte, ciorba de burtă pare mai greu de preparat acasă, dar asta nu e imposibil. Însă orocine a preparat-o acasă, a întâmpinat aceeași problemă: nu obținem același gust ca și al ciorbei pregătite la restaurant.

Specialiștii spun că este un ingredient secret pe care doar bucătarii profesioniști îl cunosc. Îmsă odată ce le-au aflat secretul, ciorba ta va avea același gust inconfundabil .

Secretul stă în cantitatea de smântână pe care o pui și cu ce ustensilă folosești să o amesteci. În primul rând, cumpără burtă de vită proaspătă, nu prefiartă și congelată. Aceasta va da un gust aparte ciorbei, iar diferența este notabilă.

Burta de vită curățată o poți găsi la măcelar. Când ai ajuns acasă pune-o în apă cu oțet pentru a scăpa de mirosul specific. Gustul ciorbei de burtă este dat însă de oasele de vită.

Un rasol de calitate de vită va da o savoare aparte ciorbei de burtă și o consistență perfectă. Smântână trebuie să fie cât mai grasă posibil.

Citește continuarea pe Click!.ro și află cum trebuie să combini aceste ingrediente pentru a obține gustul ciorbei de burtă ca și cel de la restaurant.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 O informație care dă de gândit...

3 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?