Îngrijorări de ultimă oră. Imunitatea la COVID-19 scade, deci niciun vaccin nu poate fi durabil

Îngrijorări de ultimă oră. Imunitatea la COVID-19 scade, deci niciun vaccin nu poate fi durabil

Noile dezvăluiri că imunitatea permanentă la coronavirus nu este posibil să fie dobândită pun sub semnul întrebării dezvoltarea unui vaccin durabil și reorientează oamenii de știință spre descoperirea unor tratamente eficiente.
 
Cercetătorii de la UCSF Quantitative Biosciences din California și laboratoarele afiliate au declarat că se vor axa exclusiv pe descoperirea de tratamente.

Câteva studii recente efectuate în întreaga lume indică faptul că organismul uman nu reține anticorpii care se formează în timpul infecțiilor, ceea ce înseamnă că nu poate exista o imunitate durabilă la COVID-19 după recuperare.

Anticorpi puternici sunt de asemenea cruciali în dezvoltarea vaccinurilor. Așadar, biologii moleculari se tem că singura cale de a controla boala poate fi tratarea simptomelor după ce oamenii sunt infectați pentru a preveni efectele cele mai debilitante, inclusiv inflamația plămânilor, cheagurile de sânge și moartea.

„Nu văd un vaccin eficient în curând”, a declarat Nevan Krogan, biolog molecular și director al Institutului Quantitative Biosciences al UCSF, care lucrează în parteneriat cu o sută de laboratoare de cercetare.

„Oamenii fac anticorpi, dar numărul anticorpilor scad rapid. Și dacă numărul anticorpilor se diminuează, există șanse mari să scadă și imunitatea dobândită prin vaccinare”.

Ultimele vești proaste au venit din partea oamenilor de știință de la King’s College of London, al căror studiu efectuat asupra a 90 de pacienți cu COVID-19 a constatat că nivelurile de anticorpi au ajuns la un maximum la trei săptămâni de la debutul simptomelor și apoi au scăzut dramatic.

Un studiu chinez publicat pe 18 iunie în revista Nature Medicine arăta, de asemenea, că anticorpii la coronavirus scad. Studiul pe 74 de pacienți, realizat de Universitatea Medicală Chongqing, o filială a Centrului Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a arătat că peste 90% au prezentat scăderi puternice ale numărului de anticorpi în termen de două-trei luni de la infecție.

Există încă speranțe că anticorpii rămași vor oferi o anumită imunitate, însă specialiștii în bolile infecțioase din întreaga lume au fost surprinși și descurajați de reducerea rapidă observată în studii. Dacă anticorpii continuă să scadă după trei luni, ar putea însemna că oamenii vor fi vulnerabili la infecția cu noul coronavirus an după an.

Deci, ar fi nevoie de vaccinări periodice, la fel ca în cazurile de gripă, în funcție de particularitățile cunoscute și încă necunoscute a SARSCoV2.

Vaccinul produs de compania de biotehnologie din Massachusetts Moderna Inc. a generat anticorpi neutralizanți în toate cele 45 de cazuri ale unor voluntari sănătoși, dar testarea nu a inclus elementul longevității acestora, însă cercetătorii au notat activitatea anticorpilor timp de 43 de zile după o a doua injecție.

„Anticorpii în scădere afectează dezvoltarea vaccinului”, a declarat Shannon Bennett, șefa Departamentului de Știință la Academia de Științe din San Francisco, California.

„În cazul în care imunitatea naturală nu se dezvoltă cu adevărat sau nu durează, atunci programele de vaccin nu sunt susceptibile de a fi niște reușite.”  

Nimeni nu știe încă dacă infecțiile cauzate de alte coronavirusuri vor ajuta organismele oamenilor să reziste la COVID-19.  

„Oamenii nu ar trebui să presupună că au imunitate”, a subliniat Bennett.

Toate acestea subliniază necesitatea descoperirii unor tratamente eficiente.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro