ÎNGROZITOR! Citiți ce spune omul ăsta! Asta îi cere Dragnea lui Toader! Cine-i oprește?

ÎNGROZITOR! Citiți ce spune omul ăsta! Asta îi cere Dragnea lui Toader! Cine-i oprește?

ÎNGROZITOR! Citiți ce spune omul ăsta! Asta îi cere Dragnea lui Toader! Cine-i oprește?

Înfiorător, îngrozitor scenariul descris de Stelian Ion! Și foarte, foarte posibil! Se duc lupte inimaginabile în culise! De fapt, i-ați văzut pe dulăii lui Dragnea cum latră la Toader!

Ce a scris deputatul USR Stelian Ion:

„Dragnea i-a cerut imperativ lui TT să dea 3 OUG-uri:

1. de modificare a codurilor penal și de procedură penală
2. pe chestiunea completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ
3. pe chestiunea protocoalelor.

Despre OUG de amnistie i-a reamintit doar la ureche.

Dacă nu promovează aceste OUG-uri, Dragnea a amenințat că-l revocă pe TT.
Meciul dintre interlopi este următorul: și Dragnea și Tăriceanu vor aceste OUG-uri, doar că Tăriceanu nu-i la fel de disperat ca Dragnea. Ancheta împotriva lui Tăriceanu privind presupusa mită de 800.000 de euro nici nu a început. Dragnea ține în sertar, la Senat, solicitarea DNA de începere a urmăririi penale, ca element de presiune asupra lui Tăriceanu. Pe de altă parte, se apropie decizia finală în dosarul lui Dragnea în care acesta a fost condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare. Avocații lui au făcut minuni, au tras de timp, Dăncilă au obținut pentru el la CCR schimbarea completului, au amânat cât s-a putut, dar procesul nu se poate amâna la nesfârșit.

Dragnea și armata lui de infractori justifică necesitatea emiterii acestor OUG-uri prin deciziile CCR (650/2018, 633/2018, 685/2018 și 26/2019).

Doar că aceste decizii nu justifică emiterea unor OUG-uri!

1. Cele două coduri, penal și de procedură penală, sunt în procedură parlamentară, au ajuns la Comisia Iordache după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituționale cca 100 de articole. Decizia CCR nr. 650, referitoare la Codul penal, a fost publicată pe 07.02.2019, iar decizia CCR 633, referitoare la Codul de procedură penală, a fost publicată la 29.11.2019. În tot acest timp, Comisia Iordache nu a discutat modificările celor 2 Coduri. Credeți că de jenă? Nici vorbă, le e teamă că vor pica la vot în Camera deputaților. Modificările la Codul penal au trecut prima oară la 2 voturi diferență. Nu există nicio urgență, alta decât faptul că se apropie de final procesul lui Dragnea și modificările codului penal l-ar salva prin intervenirea prescripției răspunderii penale. Dacă ar respecta Constituția, TT ar trebui să țină cont de faptul că Guvernul nu se poate subroga parlamentului și nu poate vota împotriva voinței acestuia! Nu e cazul, lui Toader nu-i pasă că încalcă legea fundamentală, pentru el contează doar să-și slujească bine stăpânul.

2. Cele 2 decizii CCR, nr. 685/2018 (completuri) și nr. 26/2019 (protocoale), chiar dacă sunt date la comandă politică, le rezolvă problema infractorilor Dragnea&Co doar pe jumătate pentru că nu impun nicio legiferare, dimpotrivă, spun explicit că ele sunt aplicabile doar litigiilor în curs de judecată și litigiilor viitoare. Despre cât de nocive sunt aceste decizii voi explica ulterior, aici subliniez doar că ele nu impun modificări legislative. Cei care erau în termen să formuleze contestație în anulare la momentul publicării deciziei CCR nr. 685/2018 o puteau face până la expirarea acestui termen (așa au scăpat temporar Elena Udrea, Bica, Obreja și alți "patrioți'), dar cei pentru care acest termen a expirat nu mai pot formula această cale de atac. Iar de prevederile deciziei referitoare la protocoale nu pot profita decât cei care au procese pe rol. Cei pentru care s-au pronunțat decizii definitive până la 12.03.2019, data publicării în M. Of. acestei decizii referitoare la protocoale, nu mai pot solicita redeschiderea dosarelor în baza unor căi de atac extraordinare. Dacă vor să introducă noi căi de atac să poată invoca nulitatea acestor probe, aceste modificări vor pica la CCR (nu cred că procurorii nu vor invoca excepția de neconstituționalitate a unei astfel de eventuale OUG) pentru că normele de procedură se aplică pentru viitor, cauzele de contestare a unei hotărâri judecătorești fiind doar cele existente în legislație la data pronunțării acelei hotărâri.

Dacă, în ciuda acestor împrejurări, pe care TT le cunoaște (sigur i-a explicat vreun consilier, nu că ar fi chiar tobă de carte), el va accepta să promoveze aceste OUG-uri îl va salva pe Dragnea și mulți alți infractori, dar va genera proteste care vor zgudui întrega Românie.” 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 VIDEO Scene de comedie de la instruirea noilor recruți ruși!