INML, despre cazul Caracal: Se continuă ''cu celeritate'' activităţile specifice de expertiză medico-legală şi de laborator

INML, despre cazul Caracal: Se continuă ''cu celeritate'' activităţile specifice de expertiză medico-legală şi de laborator

Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" Bucureşti a precizat marţi că în cazul de la Caracal se continuă "cu celeritate" activităţile specifice de expertiză medico-legală şi activităţile specifice de laborator antropologice şi genetice pentru obţinerea unor date medico-legale complete.

În acest sens, susţin reprezentanţii INML, se continuă efectuarea testelor şi procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase.

Totodată, arată sursa citată, "pentru a completa datele-medico legale în interesul justiţiei", se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare.

"La acest moment, INML "Mina Minovici" Bucureşti, prin experţii săi, la solicitarea organelor de urmărire penală, efectuează activităţi specifice de medicină legală în cazul mediatizat de la Caracal. Contrar unor afirmaţii care au apărut în spaţiul public, INML "Mina Minovici" Bucureşti nu a emis comunicate, ci a întocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale. Datele medico-legale conţinute în aceste rapoarte de expertiză au valoare ştiinţifică şi constituie elemente probatorii la dispoziţia organelor de justiţie", arată aceeaşi sursă.

INML subliniază că cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe şi necesită timp.

"Faţă de acest aspect, arătăm faptul că rapoartele de expertiză ce au fost întocmite şi comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare, întrucât rezultatele obţinute sunt parţiale", mai precizează INML. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /