Înot: Robert Glinţă, medaliat cu bronz la Mondialele în bazin scurt

Înot: Robert Glinţă, medaliat cu bronz la Mondialele în bazin scurt

Sportivul român Robert Glinţă a cucerit medalia de bronz în proba de 100 m spate la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt (25 metri) de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), vineri, cu timpul de 49 sec 60/100.

Aurul a fost obţinut de americanul Shaine Casas, în 49 sec 23/100, iar argintul a revenit rusului Kliment Kolesnikov, 49 sec 46/100.

Aceasta a fost prima medalie mondială câştigată de Glinţă la seniori, care mai are în palmares un titlu mondial de juniori în 2015, în proba sa favorită.

Robert Glinţă (24 ani), campion european la 100 m spate în 2010, în bazin olimpic, la Budapesta, a câştigat bronzul la Kazan la Europenele în bazin scurt din noiembrie, în proba de 50 m spate.

Sportivul mai are în palmares două medalii de argint la Europenele în bazin olimpic (ambele la 50 m spate) şi două de bronz la Europenele în bazin scurt (ambele la 100 m spate).
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...