Înotătoare atacată de un rechin taur în Australia, în fața martorilor îngroziți. Gestul care i-a salvat viața | VIDEO

Înotătoare atacată de un rechin taur în Australia, în fața martorilor îngroziți. Gestul care i-a salvat viața | VIDEO

O tânără înotătoare a fost atacată de un rechin taur în Sydney Harbour, Australia, la 20 de metri de țărm, în fața martorilor îngroziți.

Înotătoarea a scăpat ca prin minune de atacul devastator FOTO captură Daily Mail

Serviciile de urgență au intervenit la cheiul privat ale unui bloc de apartamente din Elizabeth Bay, în estul orașului, luni, la ora 19:45, unde Lauren O'Neill, în vârstă de 29 de ani, pierduse deja o cantitate semnificativă de sânge din cauza unei mușcături severe la piciorul drept.

Un locuitor al zonei Elizabeth Bay a declarat că a văzut-o pe tânără "sprijinită" pe o scară după ce a strigat și a sunat imediat la serviciul de urgență.

Își târa piciorul, iar apa din spatele ei era complet roșie de sânge”, a descris acesta priveliștea macabră.

O'Neill, pasionată de canoe, înota în afara unei piscine protejate cu plasă. Medicul veterinar Fiona Crago, care trecea pe acolo, a sărit în ajutorul ei, iar intervenția sa a salvat-o, probabil, pe femeie.

Tânăra a fost apoi transportată cu ambulanța la Spitalul St. Vincent, unde se află într-o stare stabilă.

După atac, Fiona Crago și partenera ei, Georgia, au fost primele la fața locului și au reușit să o țină în viață pe Lauren O'Neill până când au ajuns serviciile de urgență.

Georgia a spus că au auzit un strigăt, iar victima „a înotat spre o barcă, dar pe drumul de întoarcere a fost mușcată de un rechin taur”.

"Am ieșit, soția mea este veterinar, a bandajat-o... osul este rupt, este destul de intens, de fapt", a spus ea. „Dacă ar fi fost mușcată în continuare, nu ar fi supraviețuit", a continuat femeia.

Rechinii taur vin aproape de țărm în perioada împerecherii

Martorii spun că Lauren a fost atacată la circa 20 de metri de chei, iar specialiștii avertizează că nimeni nu ar trebui să înoate în Sydney Harbour noaptea din cauza rechinilor care mișună în zonă. Mai mult, femelele de rechin taur vin pentru împerechere în Sydney Harbour.

Expertul în rechini, dr. Daryl McPhee, profesor asociat de științe ale mediului la Universitatea Bond, a declarat pentru Daily Mail că, împreună cu rechinii alb și tigru, rechinii taur sunt responsabili pentru cele mai multe mușcături și decese .

Acesta spune că rechinii taur trăiesc în apă de până la 5 metri adâncime. Un alt om de știință, dr. Amy Smoothey a spus că vara și toamna sunt "momentul cheie" pentru rechinii taur, deoarece aceștia preferă apele mai calde.

Autoritățile din zonă le-au cerut turiștilor și localnicilor să nu se apropie de port până la noi ordine.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat