Înregistrări compromițătoare din Arhiepiscopia Tomisului / IPS Teodosie ar fi influențat de o clarvăzătoare

Înregistrări compromițătoare din Arhiepiscopia Tomisului / IPS Teodosie ar fi influențat de o clarvăzătoare

UPDATE:

Preotul Eugen Tănăsescu a demisionat, joi, din funcţia de consilier media şi purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, după ce în presa locală au apărut înregistrări audio în care ar discuta cu o femeie despre o fostă clarvăzătoare, fost consul în Israel, care ar avea influenţă asupra IPS Teodosie. Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că face o anchetă internă pentru a afla cine a înregistrat convorbirile telefonice private.

---

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este una dintre cele mai puternice persoane din România, zic unii... Cu toate că Eugen Tănăsescu este purtătorul de cuvânt, dar și mâna dreapta al lui Teodosie, există cineva, în persoana Anetei Badiu, care are o influență mai mare asupra ÎnaltPreaSfințitului. Replica de Constanța a intrat în posesia unor înregistrări în care însuși Eugen Tănăsescu vorbește despre influența pe care Aneta Badiu o are asupra IPS, aceasta sfătuindu-l pe cine să oprească sau să îndepărteze din anturajul său. Mai mult decât atât, Eugen Tănăsescu acuză că legea în Arhiepiscopie e făcută de clarvăzătoarea Aneta Badiu, fost consul al României în Israel, dezvăluie ReplicaOnline.

În convorbirile telefonice cu o femeie din anturajul IPS, Eugen Tănăsescu îi face un portret Anetei Badiu, cea despre care spune că ar avea legături cu serviciile secrete. Astfel, femeia se pare că ar fi un fel sfătuitoare a lui Teodosie acesta din urmă alegându-și oamenii din jurul lui, la sfaturile acesteia. Mai mult decât atât, se pare că însuși Tănăsescu a fost „denigrat” de către Aneta Badiu în fața lui Teodosie. Și pentru că Aneta Badiu ar avea legături strânse în politica românească, aceasta l-ar alimenta pe Teodosie cu informații proaspete de la București. Din convorbirile obținute de Replica reiese clar un lucru: Tănăsescu pare că își pierde influența pe care se credea că o are asupra IPS în favoarea Anetei Badiu, o femeie care, de la clarvăzătoare, a ajuns consulul României în Israel.

Cine este Aneta Badiu

Aneta Badiu a fost angajată timp de mai bine de doi ani la grupul PRM din Camera pe post de expert parlamentar, dar se pare că ea fusese angajată ca să-i ghicească politicianului... viitorul. Între 2009-2014 a fost consul coordonator al Secției Consulare din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv, fiind și atunci implicată într-un scandal referitor la atitudinea disprețuitoare pe care o avea față de cei care îi cereau ajutorul la consulat. Apropiată a lui Teodosie încă din anul 2008, și acuzată de mass-media ca fiind adepta unor practici vrăjitorești, femeia a apărut și în stenogramele din dosarul Nazarcea, în care a fost implicat Teodosie.

În concluzie, Teodosie are ca sfătuitor și mână dreaptă o „fostă“ clarvăzătoare, care îi alege acestuia anturajul, Eugen Tănăsescu nefiind foarte mulțumit de influența pe care aceasta o exercită asupra Preasfințitului, vorbele purtătorului de cuvânt nefiind prea măgulitoare la adresa Anetei Badiu. Vom vedea ce se va mai întâmpla în continuare în telenovela de la... Palatul Arhiepiscopal.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat