Înregistrări dramatice de pe front, surprinse de cel mai cunoscut militar american din Ucraina: „Ucrainenii sunt un animal diferit acum”

Înregistrări dramatice de pe front, surprinse de cel mai cunoscut militar american din Ucraina: „Ucrainenii sunt un animal diferit acum”

La una dintre înregistrările video Vasquez notează că „nu îmi place să spun asta, dar acesta este un exemplu perfect de cât de dezorganizate erau forţele când am ajuns prima dată acolo, dar ele sunt un animal diferit acum”, arata hotnews.ro. Înregistrarea surprinde cum soldaţii ucraineni par nesiguri de poziţiile pe care trebuie să şi le asume pe flancurile grupei de luptă şi sunt luaţi complet prin surpindere când ruşii încep să tragă asupra lor.

Nu este clar unde au fost filmate înregistrările, dar imagini publicate de Vasquez pe pagina sa de Twitter în data de 25 martie arată că acesta a participat la luptele din regiunea Kievului, inclusiv la operaţiunile de eliberare a Lukîanivka, un oraşel cu o populaţie de aproximativ 11.000 de locuitori aflat la 60 de kilometri est de capitala ucraineană.

La o altă înregistrare video publicată acum, Vasquez comentează că s-a alăturat luptei din Ucraina pentru că „se plictisea pe barca lui”. Înregistrarea arată luptele duse din casă în casă împotriva soldaţilor ruşi, surprinzând inclusiv găini în calea liniei de foc.

Cele mai clare filmări de la declanşarea războiului

O altă înregistrare dramatică postată de american surprinde de asemenea luptele duse din curţile locuitorilor, Vasquez notând că un proiectil tras de o mortieră rusească a trecut prin acoperişul casei sub care se adăposteau militarii ucraineni, dar că din fericire acesta nu a explodat.

O a patra înregistrare îi arată pe soldaţii ucraineni între lupte şi pe unul dintre ei făcând cunoştinţă cu militarul american.

Imaginile video publicate acum de Vasquz sunt printre cele mai clare şi lungi înregistrări apărute pe platformele social media de la declanşarea războiului din Ucraina de către preşedintele rus Vladimir Putin pe 24 februarie.

„Daţi-ne dracului nişte arme, vă rog!”

James Vasquez este unul dintre cei mai cunoscuţi voluntari străini care luptă alături de forţele ucrainene. El este fost sergent în armata SUA care a luptat anterior în Irak şi Vietnam. El şi-a lasat compania de amenajări, soţia şi copilul în America şi s-a înrolat la începutul lunii martie. Datorită experienţei sale, James a fost trimis, alaturi de alţi americani, în primele randuri ale bătăliei cu ruşii, cea din preajma Kievului.

Un apel lansat de acesta la începutul lunii aprilie s-a viralizat pe reţelele sociale după ce acesta a cerut arme moderne în termeni fără echivoc:

„Daţi-ne dracului nişte arme, vă rog. Nu vom câştiga cu arme de doi lei. Avem nevoie de (puşcă de asalt) M-16, (Carabine) M-4, dispozitive de ţintire, inclusiv cu laser, muniţie, muniţie, muniţie, Javeline, lansatoare AT-4 vechi şi nenorocite, ştiu că sunt probabil în vreo unitate de depozitare, grenade cu fragmentare, dacă nu... puteţi aduce atunci saci pentru cadavre”.

Vasquez şi-a documentat bine luptele pe contul de Twitter pe care şi l-a deschis când a mers să se înroleze, acolo unde are peste 380.000 de urmăritori, având însă grijă să posteze la cateva zile după pentru a nu putea fi identificat cu ajutorul geolocaţiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”