INS: Afacerile din industrie s-au majorat cu 6%, în ianuarie 2020

INS: Afacerile din industrie s-au majorat cu 6%, în ianuarie 2020

Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut în luna ianuarie 2020, faţă de luna precedentă, cu 0,9%, iar comparativ cu perioada similară din anul precedent cu 6%, relevă datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, cifra de afaceri din industrie a crescut pe fondul majorării cifrei de afaceri înregistrate în industria prelucrătoare (+1,7%). Industria extractivă a scăzut cu 20,2%.

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor intermediare (+12,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,5%) şi industria bunurilor de capital (+1,1%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor de uz curent (-10,4%) şi industria energetică (-8,4%).

Conform INS, cifra de afaceri din industrie, în luna ianuarie 2020, faţă de luna ianuarie 2019, a crescut pe ansamblu cu 6%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+6,9%). Industria extractivă a scăzut cu 19,3%.

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de uz curent (+13,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+8,1%), industria bunurilor de capital (+5,3%), industria bunurilor intermediare (+3,1%) şi industria energetică (+1,7%). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...