INS: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în primele 10 luni cu 3%

INS: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în primele 10 luni cu 3%

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut în primele 10 luni din acest an faţă de perioada similară din 2019, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3%, respectiv cu 2,7%, informează Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2020 comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 octombrie 2019, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 3,0%, datorită creşterilor înregistrate de cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,8%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,9%), activităţile de comunicaţii (+1,8%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+1,1%).

Scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (-3,9%).

În perioada 1 ianuarie -31 octombrie 2020 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2019, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, cu 2,7%.

Conform INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 2,4%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+16,7%), activităţile de transporturi (+3,8%), activităţile de comunicaţii (+3,6%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+1,1%) şi din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+0,3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu, cu 1,2%.

De asemenea, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 3,2%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+19,8%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+5,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+2,5%) şi din activităţile de comunicaţii (+2,0%). Activităţile de transporturi au scăzut cu 0,9%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 3,7%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

3 Două femei, una frumoasă, una...

4 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”

5 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina