INS: Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 3,5%, în ianuarie

INS: Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 3,5%, în ianuarie

Comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, au crescut, în ianuarie 2020, atât faţă de luna precedentă cu 9% cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 3,5%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate vineri.

Conform datelor INS, comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna ianuarie 2020, comparativ cu luna precedentă, au crescut cu 9%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+21,4%), industria bunurilor intermediare (+18,0%) şi industria bunurilor de capital (+6,4%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 4,6%.

De asemenea, comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna ianuarie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 3,5%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+15,4%), industria bunurilor de capital (+5,2%) şi industria bunurilor de uz curent (+2%). Industria bunurilor intermediare a scăzut cu 0,8%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...