INS: Consumul de carne în România a crescut ușor în 2016 dar este sub standardele din țările dezvoltate

INS: Consumul de carne în România a crescut ușor în 2016 dar este sub standardele din țările dezvoltate

Consumul de carne din România este la un nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din țările dezvoltate, consumul mediu lunar pe o persoană fiind de 3,39 kilograme, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS) transmisă la solicitarea AGERPRES.

"Consumul de carne și preparate din carne este de nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din țările dezvoltate. Consumul mediu lunar de carne proaspătă pe o persoană a fost, în anul 2016, de 3,39 kg/persoană, în ușoara creștere față de anul 2015. Împreună cu preparatele din carne, acesta se ridică la 4,51 kg/persoană lunar, în creștere față de anul anterior cu 0,02 kg/persoană lunar, ceea ce înseamnă un consum mediu anual de 54,2 kg/persoană", se arată în document.

Potrivit acestuia, gospodăriile formate dintr-o singură persoană au cel mai bogat consum de carne (4,89 kg/persoană lunar carne proaspătă și respectiv 6,53 kg/persoană lunar carne proaspătă și preparate din carne).

Pâinea și produsele de franzelărie reprezintă unul din alimentele de bază pentru toate categoriile de gospodării analizate.

"Pe ansamblul gospodăriilor, în anul 2016, consumul mediu lunar a fost de 8,24 kg/persoană (8,38 kg/persoană în anul 2015), însemnând anual 98,9 kg/persoană (100,6 kg/persoană în 2015). Consumul cel mai scăzut de pâine și produse de franzelărie s-a înregistrat la gospodăriile de agricultori (7,99 kg/persoană)", informează INS.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...