INS: Investițiile nete în economia românească au scăzut cu 0,2%, în primul semestru din acest an

Investițiile nete în economia românească au scăzut cu 0,2%, în primul semestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2016, la peste 29,7 miliarde lei, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică remis, vineri, AGERPRES.

'În semestrul I 2017, comparativ cu semestrul I 2016, investițiile nete realizate în economia națională au scăzut cu 0,2%, scădere înregistrată la următoarele elemente de structură: alte cheltuieli cu 10,1% și la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 0,6%. Investițiile în lucrări de construcții noi au crescut cu 2,2%', se arată în document.

Pe activități ale economiei naționale în semestrul I 2017, comparativ cu semestrul I 2016, se constată o creștere a ponderii investițiilor nete în construcții, cu 3,8 puncte procentuale. Mai mult de o treime (34,4%) din investițiile nete au fost orientate către industrie, fiind în scădere cu 0,7 puncte procentuale față de semestrul I 2016.

În ceea ce privește cel de-al doilea trimestru, investițiile au însumat peste 16,9 miliarde lei, fiind în creștere cu 1,9%, comparativ cu trimestrul II 2016.

'În trimestrul II 2017, comparativ cu trimestrul II 2016, investițiile nete realizate în economia națională au crescut cu 1,9%, fiind consemnată o creștere la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 6,9%. Investițiile nete în alte cheltuieli și în lucrări de construcții noi au scăzut cu 2,7%, respectiv cu 1,7%', menționează sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

2 VIDEO Primul semn că se rupe căruța! „Ea crede că suntem atât de proști, de idioți” / Dezvăluiri incredibile des…

3 Marius Coaje, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, e un hoț condamnat definitiv la închisoare

4 Personajul care a adus Clanul Sportivilor s-o huiduie pe Kovesi candidează la alegerile locale din partea PSD …

5 VIDEO Priviți, acesta este Pasajul Ciurel, blocat complet luni după-amiază