INS: Investițiile nete în economia românească au scăzut cu 0,2%, în primul semestru din acest an

Investițiile nete în economia românească au scăzut cu 0,2%, în primul semestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2016, la peste 29,7 miliarde lei, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică remis, vineri, AGERPRES.

'În semestrul I 2017, comparativ cu semestrul I 2016, investițiile nete realizate în economia națională au scăzut cu 0,2%, scădere înregistrată la următoarele elemente de structură: alte cheltuieli cu 10,1% și la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 0,6%. Investițiile în lucrări de construcții noi au crescut cu 2,2%', se arată în document.

Pe activități ale economiei naționale în semestrul I 2017, comparativ cu semestrul I 2016, se constată o creștere a ponderii investițiilor nete în construcții, cu 3,8 puncte procentuale. Mai mult de o treime (34,4%) din investițiile nete au fost orientate către industrie, fiind în scădere cu 0,7 puncte procentuale față de semestrul I 2016.

În ceea ce privește cel de-al doilea trimestru, investițiile au însumat peste 16,9 miliarde lei, fiind în creștere cu 1,9%, comparativ cu trimestrul II 2016.

'În trimestrul II 2017, comparativ cu trimestrul II 2016, investițiile nete realizate în economia națională au crescut cu 1,9%, fiind consemnată o creștere la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 6,9%. Investițiile nete în alte cheltuieli și în lucrări de construcții noi au scăzut cu 2,7%, respectiv cu 1,7%', menționează sursa citată.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

2 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

3 ULTIMA ORĂ / China dă drumul aparatului represiv pentru a înăbuşi nemulţumirea maselor / La Wuhan începe să se fac…

4 VIDEO Pesedistul Bădălău, cu pula-n gură în Parlament! „Ce, Mocioalcă, îl vrei şi pe ăsta? Du-te în pula mea ş…

5 Vâlcov e fugit. Firma despre care DNA susține că e controlată de el a primit un nou contract de aproape 1 mili…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere