INS: Lucrările de construcţii au crescut cu 19,5% în octombrie 2020 faţă de octombrie 2019

INS: Lucrările de construcţii au crescut cu 19,5% în octombrie 2020 faţă de octombrie 2019

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 3,4% ca serie brută în octombrie faţă de luna precedentă şi cu 19,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, lucrările în construcţii s-au majorat cu 1% în octombrie 2020 faţă de septembrie şi cu 23,7% faţă de octombrie 2019.

Potrivit INS, în octombrie 2020 comparativ cu septembrie 2020, creşterea pe serie brută a lucrărilor din construcţii a fost evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+6,3%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 4,7%, iar lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au rămas la acelaşi nivel.

Pe obiecte de construcţii, seria brută indică creşteri la clădirile nerezidenţiale (+8,2%) şi la construcţiile inginereşti (+2,6%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 1%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+7%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 12,5%, respectiv cu 7,8%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creşterea volumului clădirilor nerezidenţiale (+8,8%) şi a construcţiilor inginereşti (+0,9%). Volumul clădirilor rezidenţiale a scăzut cu 6,1%.

Comparativ cu octombrie 2019, pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri ale volumului lucrărilor de reparaţii capitale (+42,9%), al lucrărilor de construcţii noi (+21,7%) şi al celor de întreţinere şi reparaţii curente (+6,2%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului clădirilor rezidenţiale (+20,9%), clădirilor nerezidenţiale (+19,7%) şi al lucrărilor de construcţii inginereşti (+19%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,7%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale (+51,0%), lucrările de construcţii noi (+25,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+11,4%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creşteri ale volumului clădirilor rezidenţiale (+27,1%), construcţiilor inginereşti (+24,0%) şi ale clădirilor nerezidenţiale (+20,7%).

În primele zece luni din acest an, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 18%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+54,5%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+34,4%) şi la construcţiile noi (+8,5%).

De asemenea, pe obiecte de construcţii, ca serie brută, s-au înregistrat majorări după cum urmează: lucrările de construcţii inginereşti (+19,6%), clădirile rezidenţiale (+18,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (+15,1%).

Ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, în primele zece luni, cu 19,9%, datorită lucrărilor de reparaţii capitale (+50,9%), lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+42,5%) şi lucrărilor de construcţii noi (+9,5%). În acelaşi interval, de la an la an, pe obiecte de construcţii, seria ajustată evidenţiază creşterea volumului construcţiilor inginereşti (+23,6%), clădirilor rezidenţiale (+19,9%) şi al clădirilor nerezidenţiale (+15,8%). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 O dare în gât profi...

4 „Dragă Marian, ai 3 ani de școală” / Replica medicului Vasi Rădulescu după ce a fost atacat de Godină

5 ULTIMA ORĂ Rusia a început să-și evacueze ambasada de la Kiev și personalul diplomatic din alte orașe ale Ucra…