INS: Persoane care își arogă calitatea de lucrători ai INS efectuează pseudosondaje electorale

INS: Persoane care își arogă calitatea de lucrători ai INS efectuează pseudosondaje electorale

Institutul Național de Statistică /INS/ a primit semnale, mai ales din București, care arată că persoane, care își arogă calitatea de lucrători ai direcțiilor de statistică, efectuează telefonic pseudosondaje privind participarea și intențiile de vot la apropiatul scrutin prezidențial.

'Față de această situație, pentru a stopa și preveni asemenea demersuri care constituie o încălcare flagrantă a legii, Institutul Național de Statistică atenționează toți cetățenii României că statistica oficială nu are în atribuții, nu a efectuat și nu efectuează niciun fel de cercetări sau sondaje cu caracter electoral', precizează un comunicat al INS remis joi AGERPRES.

Institutul Național de Statistică recomandă, totodată, tuturor persoanelor care primesc asemenea apeluri să sesizeze imediat incidentul organelor abilitate cu respectarea și aplicarea legii.

Peste 18 milioane de alegători sunt așteptați duminică la urne pentru a alege președintele țării. În cursa pentru Cotroceni s-au înscris 14 candidați, fiecare încercând să convingă electoratul că merită să-i acorde încrederea.

Campania electorală a început pe 3 octombrie și se va încheia sâmbătă, 1 noiembrie, la ora 7,00. Urnele se vor deschide duminică, la ora 7,00, și se vor închide la ora 21,00.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă