INS: Producția agricolă a urcat la 78,46 miliarde de lei în 2013, pe fondul creșterii producției vegetale

INS: Producția agricolă a urcat la 78,46 miliarde de lei în 2013, pe fondul creșterii producției vegetale

Producția agricolă s-a cifrat, anul trecut, la 78,464 miliarde de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 24,5% comparativ cu anul precedent, pe fondul majorării producției vegetale cu 38,8%, potrivit datelor definitive ale Institutului Național de Statistică (INS) remise, miercuri, AGERPRES.

Foto: (c) Cristian NISTOR / AGERPRES ARHIVĂ

Pe de altă parte, valoarea serviciilor agricole a contribuit cu numai 1% la valoarea producției ramurii agricole la nivel național.

Creșterea producției vegetale, înregistrată în cele opt regiuni de dezvoltare, variază între 52,3%, în regiunea de dezvoltare Sud — Est, și 25,1% în regiunea de dezvoltare Vest.

La producția animală creșterile s-au situat între 3%, în regiunea de dezvoltare Vest, și 0,9% în regiunea de dezvoltare Centru.

Pe de altă parte, în regiunea de dezvoltare București — Ilfov s-a înregistrat o scădere de 13,5% a producției animale iar în regiunea de dezvoltare Sud — Muntenia producția s-a redus cu 0,1%.

'Cele mai mari valori ale producției ramurii agricole s-au înregistrat în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, urmată de regiunile de dezvoltare Sud-Est și Nord-Est, iar cele mai mici în regiunea de dezvoltare București-Ilfov, regiune agricolă de mică importanță.

Structura valorii producției ramurii agricole în anul 2013 este asemănătoare cu cea din anul precedent. La producția vegetală ponderea cea mai mare revine regiunilor de dezvoltare Sud-Muntenia (21,4%), Sud-Est (17,8%) și Nord-Est (16,1%), iar la producția animală revine regiunilor de dezvoltare Nord-Est (18,1%), Sud-Muntenia (16,3%) și Nord-Vest (14,5%)', se precizează în comunicatul INS.

AGERPRES/ (AS — editor: Andreea Marinescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă