INS: Producţia industrială a crescut în 2018 cu 3,5%

INS: Producţia industrială a crescut în 2018 cu 3,5%

Producţia industrială (serie brută) a crescut anul trecut cu 3,5%, comparativ cu 2017, datorită avansului din industria prelucrătoare (+4,3%), conform datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică,

Industria extractivă a scăzut cu 0,2%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a rămas la acelaşi nivel cu cel din anul anterior.

În decembrie 2018, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 1,6% raportat la luna precedentă, cea mai mare diminuare fiind înregistrată în industria prelucrătoare (-20,8%). Producţia industrială în industria extractivă s-a redus cu 5,9%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 14,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,9%, ca urmare a diminuărilor industriei extractive (-5,2%) şi industriei prelucrătoare (-1,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 3,4%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 0,8%, ca efect al scăderilor din industria extractivă (-8,7%) şi industria prelucrătoare (-0,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 1,5%.

Producţia industrială, serie ajustată, a scăzut cu 1%. Industria extractivă şi industria prelucrătoare au scăzut cu 8,5%, respectiv cu 2,2%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a fost mai mare cu 0,9%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

3 Așa e!

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății