INS: Suprafaţa tratată cu erbicide deţine în 2018 ponderea cea mai mare în suprafaţa tratată cu pesticide, în România

INS: Suprafaţa tratată cu erbicide deţine în 2018 ponderea cea mai mare în suprafaţa tratată cu pesticide, în România

Suprafaţa tratată cu erbicide deţine ponderea cea mai mare în suprafaţa tratată cu pesticide (produse de protecţie a plantelor), atât sub formă solidă (52,5%), cât şi sub formă lichidă (52,7%), relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS) privind utilizarea pesticidelor în agricultură în anul 2018.

Din cantitatea de produse de protecţie a plantelor utilizată sub formă solidă, fungicidele au cea mai mare pondere în totalul produselor de protecţie a plantelor utilizate (71,1%), urmate de insecticide (13,9%) şi erbicide (10,7%).

În ceea ce priveşte cantitatea de produse de protecţie a plantelor utilizată sub formă lichidă, erbicidele au cea mai mare pondere în totalul produselor de protecţie a plantelor utilizate (62,6%), urmate de fungicide (24,5%) şi insecticide (11,1%).

Potrivit datelor INS, date miercuri publicităţii, suprafaţa tratată cu erbicide deţine cea mai mare pondere în suprafaţa tratată cu produse de protecţie a plantelor sub formă solidă (52,5%), urmată de cea tratată cu insecticide (26,0%) şi de cea cu fungicide (19,6%).

Suprafaţa tratată cu erbicide deţine cea mai mare pondere în suprafaţa tratată cu produse de protecţie a plantelor sub formă lichidă (52,7%), urmată de cea tratată cu fungicide (24,8%) şi de cea cu insecticide (21,4%). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cinci motive pentru care litoralul românesc trebuie evitat cu orice preţ

2 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia

3 Răsturnare de situație! Oana Mizil, agresată de Vanghelie din cauza acestui dobitoc?

4 Așa o fi?

5 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA