INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, creştere cu peste 5% în 2018

INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, creştere cu peste 5% în 2018

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în 2018 faţă de anul 2017, atât ca serie brută, cu 5,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,7%, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În decembrie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a urcat faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 1,0%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 4,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,7%.

Potrivit INS, în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018, comparativ cu intervalul similar din 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 5,4% datorită majorării vânzărilor de produse nealimentare (+6,1%), vânzărilor de produse
alimentare, băuturi şi tutun (+6,1%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2017, a înregistrat o urcare cu 5,7% pe fondul creşterii
vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,5%), vânzărilor de produse nealimentare (+6,4%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,3%).

În decembrie 2018 comparativ cu noiembrie 2018, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a urcat pe ansamblu cu 3,2% datorită creşterilor din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+15,4%). Scăderi au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-9,3%) şi vânzările de produse nealimentare (-0,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2018, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 1,0%, datorită scăderilor din vânzările de produse nealimentare (-1,5%). Creşteri s-au înregistrat la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,7%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,3%).

În decembrie 2018, comparativ cu decembrie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 4,0% datorită majorărilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%), vânzările de produse nealimentare (+4,1%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2018, comparativ cu luna decembrie 2017, a înregistrat o urcare cu 2,7% pe fondul creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,1%) şi la vânzările de produse nealimentare (+2,1%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a rămas la acelaşi nivel. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro