INS: Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul a crescut cu 6,3%, în primele patru luni

INS: Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul a crescut cu 6,3%, în primele patru luni

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, a înregistrat o creștere cu 6,3%, în primele patru luni din acest an comparativ cu perioada similară a anului precedent, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS) remis, marți, AGERPRES.

Această apreciere a fost generată de avansul comerțului cu amănuntul în sectorul carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+10,9%), vânzărilor de produse nealimentare (+8,9%) și al vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+1,2%).

'Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada ianuarie — aprilie 2017, comparativ cu perioada ianuarie — aprilie 2016, a înregistrat o creștere cu 7,0%, datorită creșterii comerțului cu amănuntul al vânzărilor de produse nealimentare (+10,1%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+9,6%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+2,1%)', informează INS.

În luna aprilie, volumul a crescut ca serie brută cu 2,6% și a scăzut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,2%.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, a urcat atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4,8%, respectiv cu 6,1%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...