INS: Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere cu 4,1%, în primele nouă luni ale anului 2018

INS: Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere cu 4,1%, în primele nouă luni ale anului 2018

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele nouă luni ale acestui an, faţă de perioada similară din 2017, ca serie brută, cu 4,1% şi, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,2%, potrivit datelor transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Scăderea ca serie brută a fost reflectată la lucrările de construcţii noi (-8,2%). Creşteri -au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,9%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+4,7%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 27,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,8%. Creştere a fost înregistrată la construcţiile inginereşti (+8,5%).

Ca serie ajustată, pe elemente de structură s-a înregistrat scădere la lucrările de construcţii noi cu 5,4%.

Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 5,5% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 4,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 26,1%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,0%, respectiv cu 1,4%.

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut, în septembrie 2018 comparativ cu septembrie 2017, pe total cu 2,1%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi, cu 9,5%. Creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 23,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 9,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 4,9%. Creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 3,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,4%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 6,9%.

S-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+24,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,9%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 9,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 2,6%. Creştere a fost la lucrările de construcţii inginereşti cu 7,0%.

În septembrie 2018 comparativ cu august 2018, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 8%, creştere reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 15,2%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 6,1%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale cu 19,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 17,8%. Scădere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 0,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor a crescut pe total cu 0,8%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+ 9,2%) şi la lucrările de construcţii noi (+ 1,2%). Scădere a fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,9%.

Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor a crescut la clădirile rezidenţiale cu 8,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 4,3%. Scădere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 4,1%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...