INSP: 17 persoane au murit din cauza gripei în săptămâna 22 - 28 februarie

INSP: 17 persoane au murit din cauza gripei în săptămâna 22 - 28 februarie

Un număr de 17 persoane au murit din cauza gripei în săptămâna 22 - 28 februarie, potrivit site-ului Institutului Național de Sănătate Publică, numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal ajungând astfel la 50 de la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, gripei și SARI.

Dintre cele 50 de persoane decedate din această cauză 35 au fost bărbați și 15 femei. În cazul a 44 de persoane decedate (88%) au existat condiții medicale pre-existente.

În funcție de județul de apartenență a cazului situația arată că s-au înregistrat 17 decese în București, șapte în Argeș, șase în Cluj, șase în Prahova, două în Constanța, două în Hunedoara și câte unul în județele Ilfov, Iași, Mureș, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Dâmbovița și Galați.

În săptămâna 22 — 28 februarie s-au înregistrat la nivel național 466 de cazuri de gripă/ILI, 39 de cazuri de SARI (infecție respiratorie acută severă), cu 5 mai puține față de săptămâna precedentă și cu 10 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului anterior.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, gripei și SARI și până la data de 1 martie au fost confirmate cu laboratorul 764 de cazuri de gripă: 671 cazuri tip A, subtip H1 sezonier, 37 cazuri tip A, subtip H3, 44 cazuri tip A, nesubtipate, 12 cazuri tip B.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral