INSP: Activitatea gripală a avut un trend descrescător în săptămâna 18 - 24 martie

INSP: Activitatea gripală a avut un trend descrescător în săptămâna 18 - 24 martie

Activitatea gripală a avut un trend descrescător în săptămâna 18 - 24 martie, a evoluat cu intensitate medie, cu extindere regională în zona de centru a ţării şi cu focare locale şi cazuri sporadice în celelalte zone.

Potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă.

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) înregistrat la nivel naţional a fost de 83.275, cu 14,4% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (97.277), şi cu 9,1% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (91.618), precizează sursa citată. S-au înregistrat la nivel naţional 721 de cazuri de gripă clinică.

Totodată, au fost înregistrate 21 de cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu opt mai puţine faţă de săptămâna anterioară şi cu 17 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

De la începutul sezonului 2018 - 2019 au fost înregistrate 186 de decese confirmate cu virus gripal, din care 143 tip A subtip (H1)pdm09, 20 - tip A subtip H3, 22 - tip A nesubtipat şi o coinfecţie cu A(H1)pdm09 şi AH3, faţă de 129 în întreg sezonul precedent.

"De la începutul sezonului au fost confirmate 2.164 de cazuri de gripă, din care 1.177 cazuri gripă cu virus AH1, 498 de cazuri de gripă cu virus AH3, 484 de cazuri de gripă cu virus A nesubtipat, un caz de gripă cu virus B, patru cazuri de gripă cu coinfecţie cu virus AH1+virus AH3", precizează INSP.

Până pe 24 martie au fost vaccinate antigripal 1.329.039 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...