INSP: Activitatea gripală a avut un trend uşor descrescător, menţinându-se în continuare la o intensitate înaltă

INSP: Activitatea gripală a avut un trend uşor descrescător, menţinându-se în continuare la o intensitate înaltă

Activitatea gripală a avut un trend "uşor descrescător", menţinându-se însă în continuare la o "intensitate înaltă" şi cu o extindere naţională, în săptămâna 10 - 16 februarie, a informat, joi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, au fost raportate la nivel naţional 6.601 cazuri de gripă clinică răspândite pe întreg teritoriul ţării, în scădere faţă de cele raportate în săptămâna precedentă (7.577), dar de peste 4 ori mai multe comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent (1.534 cazuri).

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 159.011, cu 62,4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (97.930).

Au fost raportate 28 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu 14 mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu 17 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 1.199 cazuri de gripă: 283 cazuri gripă cu virus AH3, 217 cazuri gripă cu virus AH1, 187 cazuri gripă A nesubtipat, 508 cazuri gripă cu virus B, patru cazuri de coinfecţii cu gripă cu virus AH3 + virus B.

Până la data de 16 februarie au fost vaccinate antigripal 1.508.349 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria