INSP: În ultima săptămână, 31,4% din cazurile de COVID - în Bucureşti şi judeţele Timiş, Iaşi, Ilfov şi Prahova

INSP: În ultima săptămână, 31,4% din cazurile de COVID - în Bucureşti şi judeţele Timiş, Iaşi, Ilfov şi Prahova

31,4% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat, în săptămâna 27 septembrie - 3 octombrie 2021, în Bucureşti şi în judeţele Timiş, Iaşi, Ilfov şi Prahova, a informat, miercuri, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

74,7% dintre cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate anti-COVID, a precizat INSP, în raportul săptămânal de supraveghere.

Conform INSP, 25,6% din totalul deceselor au fost înregistrate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Timiş, Iaşi, Ilfov şi Prahova.

Raportul arată că 92,6% dintre decese s-au înregistrat la persoane nevaccinate împotriva SARS-CoV-2, iar 85,8% la persoane peste 60 ani. Potrivit INSP, 57,5% dintre decese au fost la bărbaţi.

INSP a mai indicat că 94,5% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, unul din 77 dintre cazurile de COVID-19 a fost înregistrat la personal medical. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...