INSP: Nu au fost înregistrate cazuri noi de gripă săptămâna trecută; numărul de infecţii respiratorii acute, în scădere

INSP: Nu au fost înregistrate cazuri noi de gripă săptămâna trecută; numărul de infecţii respiratorii acute, în scădere

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii - înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 45.068, cu 5,7% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

''Săptămâna 2 - 8 noiembrie (S45/2020) - la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinică,
IACRS şi pneumonii) a fost de 45.068, cu 41,5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (77.033) şi cu 5,7% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (47.773)'', precizează, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În săptămâna 2 - 8 noiembrie au fost raportate la nivel naţional 10 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 17 cazuri înregistrate în S 45/2019.

Nu au fost înregistrate cazuri noi confirmate de gripă.

Până la data de 8 noiembrie au fost vaccinate antigripal 599.362 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina