Inspecţa Judiciară - control la instanţe privind stabilirea şi recuperarea prejudiciului fiscal

Inspecţa Judiciară - control la instanţe privind stabilirea şi recuperarea prejudiciului fiscal

Inspecţia Judiciară a anunţat vineri că a desfăşurat în luna aprilie un control tematic ce a avut ca obiectiv stabilirea şi recuperarea prejudiciului, dar şi receptarea de către instanţele naţionale a practicii Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

"În perioada 2 - 30 aprilie, Inspecţia Judiciară a efectuat un control tematic având ca obiect 'Stabilirea şi/sau recuperarea prejudiciului fiscal' cu următoarele obiective: practica judiciară a instanţelor de contencios administrativ privind modalitatea de soluţionare a contestaţiilor împotriva actelor emise de organele fiscale; aspecte referitoare la suspendarea ori anularea executării măsurilor dispuse de organele fiscale; receptarea de către instanţele naţionale a practicii Curţii de Justiţie a Uniunii Europene", precizează IJ într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, controlul a vizat toate curţile de apel şi instanţele arondate acestora, precum şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Inspecţia Judiciară informează că raportul de control va fi înaintat Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii în luna iunie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /