Inspecția Judiciară: Procurorul Negulescu a adoptat un comportament inadecvat în cadrul unor discuții purtate în sediul DNA

Inspecția Judiciară: Procurorul Negulescu a adoptat un comportament inadecvat în cadrul unor discuții purtate în sediul DNA

Mircea Negulescu, fost procuror în cadrul DNA Ploiești, a adoptat un comportament inadecvat în cadrul unor discuții purtate într-un birou din incinta sediului unității de parchet, a anunțat joi Inspecția Judiciară (IJ) din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a exercitat acțiunea disciplinară față de magistrat.

"Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, în prezent suspendat din funcție, pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a)(1) și l(2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată și modificată. În motivarea acțiunii disciplinare s-a reținut că procurorul a adoptat un comportament inadecvat în cadrul unor discuții purtate într-un birou din incinta sediului Parchetului, în timpul programului de lucru? în afara cadrului legal care reglementează activitatea de urmărire penală, în condițiile în care procurorul cercetat nu reprezenta interesele Ministerului Public și a manifestat o atitudine agresivă față de unul dintre participanții la discuție, sugerând inclusiv existența unor date care ar justifica efectuarea de cercetări penale față de acesta", se arată într-un comunicat al IJ transmis joi AGERPRES.

Conform aceleiași surse, s-a reținut și faptul că Mircea Negulescu a solicitat unui alt procuror, în prezența unui martor, a unui avocat și a unui jurnalist, informații cu privire la conținutul unor interceptări dintr-un dosar pe care celălalt magistrat îl instrumenta.

Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a CSM, care va decide cu privire la răspunderea magistratului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

2 De citit! Așa ar trebui să gândească și să acționeze noua garnitură de primari!

3 Andi Moisescu, infectat cu coronavirus. Nevastă-sa, Olivia Steer, antivaccinistă convinsă, săptămâna trecută: …

4 Securitatea primise o informație care ar fi putut împiedica fuga Nadiei din țară, dar ofițerul la care a ajun…

5 Sondaj BCS