Inspecția Judiciară: Victor Ponta a încălcat independența Justiției

Inspecția Judiciară: Victor Ponta a încălcat independența Justiției

Inspectia Judiciara a constatat ca independenta justitiei a fost afectata de declaratiile din octombrie ale lui Victor Ponta potrivit carora Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil de Inalta Curte de Casatie si Justitie, intrucat aceasta este practica unitara a instantei supreme, in toate cazurile similare, relateaza Mediafax.

Oficiali din Inspectia Judiciara au declarat marti, pentru agentia de presa citata, ca a fost afectata independenta sistemului, intrucat prin declaratiile lui Ponta despre dosarul lui Iohannis au fost incalcate limitele discursului politic.

Plenul Consiliului Superior a Magistraturii urmeaza sa ia in discutie, in sedinta de joi, raportul Inspectiei Judiciare si sa stabileasca daca acesta va fi sau nu asumat.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, declara, in 27 octombrie, ca liderul PNL Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, intrucat aceasta este practica unitara a acestei instante, in toate cazurile anterioare de incompatibilitate pronuntandu-se similar.

"Cu siguranta si domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, ca asa au fost toate deciziile pana acum (...) Rezultatul este stiut de toata lumea, domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru ca pana acum asta e practica unitara a ICCJ, in toate cazurile anterioare au spus la fel", a afirmat Ponta.

Premierul mai spunea ca decizia luata in 27 octombrie de Inalta Curte de Casatie si Justitie de a judeca mai devreme procesul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, asa cum a cerut Agentia Nationala de Integritate, a fost una buna, luata cu intelepciune.

"Decizia de azi a ICCJ cred ca e o decizie foarte buna. Daca ar fi judecat acum, se putea victimiza domnul Iohannis, aparea o tulburare in opinia publica. Asa domnul Iohannis va pierde in noiembrie alegerile, va fi primar, si ca primar banuiesc ca nu va mai exista niciun fel de presiune asupra Curtii Supreme sa dea o decizie impotriva tuturor deciziilor de pana acum", preciza Victor Ponta.

"Daca ma intrebati pe mine, cred ca au judecat cu intelepciune si cred ca dupa 17 noiembrie nu va mai exista niciun fel de presiune. Va fi un primar ca atatia alti primari care din pacate au pierdut procesele sau ca Stoica si Akos Mora, declarati definitiv si irevocabil incompatibili si care mai se lupta acum prin Parlament, dar la un moment dat, azi, maine, peste o luna, tot isi vor pierde mandatele", mai spunea Ponta.

Intrebat de unde stie ce va decide ICCJ, avand in vedere ca nu exista nicio hotarare a acestei instante pe aceasta speta, Ponta a spus: "M-ati intrebat, v-am raspuns".

In 25 noiembrie, instanta suprema a admis sa fie judecat pe fond recursul in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis si a stabilit primul termen in 14 ianuarie.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

2 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO

3 „Suntem deja aici. România nu va trebui să lupte ca Ucraina”

4 „Gustul” manelelor și „lecția de manipulare a maselor cu Chris Martin”

5 ULTIMA ORĂ Trei stewardese de pe o cursă Wizzair rănite din cauza turbulențelor, preluate după aterizarea avionului pe Otopeni