Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de aproape 360.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-covid

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de aproape 360.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-covid

Inspecţia Muncii a aplicat, în perioada 10 - 15 august, amenzi în valoare de 359.000 angajatorilor care nu au respectat măsurile obligatorii pentru prevenirea şi combaterea răspândirii coronavirusului, potrivit unui comunicat remis luni de Inspecţia Muncii.

Acţiunile de control efectuate la nivel naţional de inspectorii de muncă în scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19 au avut ca rezultat aplicarea a 902 sancţiuni contravenţionale, transmise celor 676 de angajatori sancţionaţi.

Inspectorii de muncă au dispus şi 1.112 măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

Cei mai mulţi angajatori controlaţi au fost din judeţul Constanţa - 134 de companii verificate, Bucureşti - 88 şi Gorj - 80.

Cei mai mulţi angajatori sancţionaţi au fost cei din Argeş - 76 de companii sancţionate, Cluj - 55 şi Olt - 37.

Pe de altă parte, totalul amenzilor aplicate în cadrul controalelor generale organizate săptămâna trecută la nivel naţional de Inspecţia Muncii indică valoarea de 3.905.600 de lei, din care suma de 3.546.600 de lei a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă.

Astfel, la nivel naţional au fost depistate 149 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, au fost aplicate 1.923 de avertismente şi au fost dispuse 4.049 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?