Inspector de stat în construcții, trimis în judecată pentru că ar fi cerut bani pentru a nu da amenzi

Inspector de stat în construcții, trimis în judecată pentru că ar fi cerut bani pentru a nu da amenzi

Năforniță Florin, inspector de stat în construcții, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, luare de mită și fals intelectual.

FOTO: Arhivă

DNA arată că, în perioada aprilie - august 2022, Năforniță Florin ar fi primit de la doi oameni de afaceri sume de bani și alte foloase necuvenite pentru a autoriza continuarea lucrărilor la o construcție de pe raza județului Ilfov.

„În perioada aprilie - august 2022, inculpatul Năforniță Florin, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la doi oameni de afaceri sume de bani și alte foloase necuvenite, după cum urmează:- suma de 2.000 lei pentru a autoriza continuarea lucrărilor la o construcție (hală) situată pe raza județului Ilfov, ajunse într-o faza determinantă, în condițiile în care la momentul respectiv lucrările depășiseră de mult timp acel stadiu și de a nu aplica o sancțiune contravențională. Mai mult, inspectorul de stat în construcții, Năforniță Florin, ar fi acordat viza respectivă, pentru continuarea lucrărilor, fără a se deplasa în teren și a constata stadiul fizic al lucrărilor de construcție.- foloase necuvenite pentru a nu formula obiecții și pentru a propune admiterea recepției la terminarea lucrărilor în cazul unei alte construcții situată tot pe raza judetului Ilfov”, se arată în comunicatul DNA.

Totodată, procurorii DNA arată că în aceeași perioadă Năforniță Florin „ar fi pretins și ar fi primit de la aceeași doi oameni de afaceri sumele de 2.000 lei și 200 euro pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor colegi de-ai săi și că i-ar putea determina pe aceștia să dispună eliberarea cu celeritate a unor adeverințe care să ateste plata taxelor către Inspectoratul de Stat în Construcții, în valoare de 0,1% și 0,5% din valoarea lucrărilor din autorizațiile de construcție”.

„Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză”, se arată în comunicatul DNA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”