Inspector ITM către un patron: „Boule, s-gi p-la”/„Bă, mu-e, să te f-t în gură, analfabetule, milionarule în Euro!”

Inspector ITM către un patron: „Boule, s-gi p-la”/„Bă, mu-e, să te f-t în gură, analfabetule, milionarule în Euro!”

Un om de afaceri din Slatina se plânge că, de mai mult timp, este luat în vizor de un inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, care îl „bombardează” cu mesaje jignitoare, extrem de vulgare, transmise prin Whatsapp. Afaceristul s-a plâns în două rânduri conducerii instituției, care, în cele din urmă, va declanșa o anchetă în acest caz, scrie olt-alert.ro .

Este vorba de inspectorul de muncă Eugen Valentin Mîndrean. Conflictul ar fi plecat de la o nemulțumire pe care angajatul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt ar avea-o în legătură cu o lucrare executată în urmă cu doi ani de firma de construcții pe care omul de afaceri din Slatina a deținut-o, în comuna Slătioara, unde angajatul ITM Olt are o casă.

„În urmă cu vreo doi, firma de construcții pe care am deținut-o a executat lucrări de canalizare și alimentare cu apă în Slătioara. Ulterior, domnul inspector de la ITM Olt s-a trezit că ar lipsi un capac de la o gură de canal și că trebuie să mă duc eu să pun un alt capac. I-am explicat că, la finalizarea lucrărilor, nu lipsea nici un capac, că s-a făcut recepția, că, apoi, potrivit procedurii, obiectivul a fost predat beneficiarului, care este primăria, dar el – nimic. Mai mult, am înțeles de la autoritățile locale că gura de canal cu pricina nici nu ar face parte din investiția publică, ci că ar fi o lucrare privată acolo. Grav este că omul nu își expune un punct de vedere, dacă are unul obiectiv, în mod civilizat, ci mă jignește, mă înjură la ușa cortului. Are numărul meu de telefon și îmi trimite mesaje triviale pe Whatsapp”, a declarat omul de afaceri, care ne-a pus la dispoziție câteva dintre mesajele primite de la angajatul public.

„Bă, mu-e, să te f-t în gură, analfabetule, milionarule în Euro!”

„Abia aștept să mă iei în p–ă cu armata ta de avocați, să-mi s-gi p–a!”

„Boule, s-gi p-la”

„Bă muie, pușcăriașule, când mai vi-i pe la ITM, nu uita să le spui la «proștii» meu că tu ești un pușcăriaș, dă-te în p–a mea!!!”, sunt unele dintre mesajele primite de victimă.

Literele lipsă au fost șterse de redacție

Primarul comunei Slătioara, Savu Ungureanu, confirmă cele spuse de omul de afaceri. Mai mult, edilul, la rândul lui deranjat de inspectorul pus pe harță, spune că problema a fost remediată.

„Nu mai lipsește demult capacul acela. Domnul Mîndrean m-a apelat și pe mine, de două ori chiar, și i-am spus că acolo e ceva privat, nu face parte din investiția pe care a derulat-o Primăria. Cu toate acestea, eu personal am dus un capac și am astupat gura aceea de canal. Acum nu știu ce nemulțumire mai are, chiar nu înțeleg”, a declarat primarul din Slătioara.

În ciuda acestui fapt, recent, inspectorul de muncă și-a reluat seria de mesaje halucinante la adresa omului de afaceri.

Anul trecut, acesta s-a plâns, oficial, Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt. Acum, după ce mesajele triviale au fost reluate de angajatul statului, omul de afaceri a mai depus o plângere la conducerea ITM.

„…Menționez că inspectorul de muncă Mândrean Eugen Valentin, începând cu anul 2023, demonstrează o atitudine care nu îi face cinste ca om și mai ales Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, ca angajat în funcția publică de inspector de muncă, deoarece acesta, deținând numărul meu de telefon, îmi transmite periodic, pe rețeaua de Whatsapp, în baza funcției publice pe care o deține în cadrul instituției dumneavoastră, mesaje de amenințare, cuvinte obscene și calomnioase fără a avea niciun temei legal sau moral ….

… Dispozițiile art. 30, alin. 6 din Constituția României prevăd că «libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la propria imagine», astfel că atitudinea acțiunile repetate și de o intensitate tot mai mare ale numitului Mîndrean Eugen Valentin, sunt de natură a încălca toate normele legale privitoare la încălcarea vieții private, motiv pentru care vă solicităm să dispuneți măsurile legale care se impun împotriva sa…”, se arată în plângerea depusă de victimă la ITM Olt.

Contactat de OLT-ALERT, inspectorul șef al ITM Olt, Cristian Ungureanu, a confirmat existența unei sesizări depuse la instituția pe care o conduce, de care urmează să se ocupe Comisia de Disciplină a inspectoratului.

„Este un conflict privat între ei, nu știu ce are cu el. A fost depusă la noi o petiție și este în procedură, la Comisia de Disciplină. Durează ceva, pentru că trebuie să aibă loc audieri”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Eugen Mîndrean lucrează la ITM Olt de peste 15 ani. El deține un teren intravilan și un apartament în Slatina, trei autoturisme, dar și o casă de vacanță în localitatea Slătioara.

Dincolo de ancheta internă pe care o va efectua Comisia de Disciplină, angajatul statului ar urma să dea socoteală și în fața instanței de judecată, pentru că victima este hotărâtă să îi intenteze proces.



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?