Inspectorii antifraudă au identificat o firmă care a prejudiciat bugetul de stat cu peste 12 milioane de lei

Inspectorii antifraudă au identificat o firmă care a prejudiciat bugetul de stat cu peste 12 milioane de lei

Inspectorii antifraudă au identificat o firmă, care lucra prin intermediul a patru 'societăți fantomă', iar obligațiile fiscale datorate bugetului de stat depășesc 12,43 milioane lei, se arată într-un comunicat de presă al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) remis, luni, AGERPRES.

'În urma verificărilor efectuate de către inspectorii antifraudă din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală la o societate comercială, având ca obiect de activitate 'fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții', s-a constatat faptul că aceasta a efectuat o serie de tranzacții aferente unor operațiuni fictive, pentru a putea deduce taxa pe valoarea adaugată și alte cheltuieli la calculul profitului impozabil. Prin intermediul a patru societăți înregistrate în România, cu un comportament fiscal neconform și caracteristici specifice societăților de tip 'fantomă', societatea a generat operațiuni comerciale de achiziție, relevate în facturile fiscale înregistrate în evidența contabilă, precum și în declarațiile fiscale depuse', se arată în document.

În urma verificărilor la cele patru societăți, inspectorii au fost constatat că nu desfășoară activitate la sediile sociale/domiciliile fiscale declarate, fiind inactivate urmare verificărilor efectuate de către inspectorii antifraudă, nu au sedii secundare/puncte de lucru declarate în care să desfășoare activitate, administratorii/asociații societăților nu figurează cu venituri/angajați la nicio entitate juridică, conform bazelor de date ANAF, nu au achiziții care să justifice livrările ulterioare, nu dețin personal angajat care să coordoneze activitatea acestora (vânzări, logistică, management) și nu dețin autovehicule.

De asemenea, societatea verificată a emis și înregistrat în evidența contabilă facturi de vânzare către o societate comercială înregistrată în Ungaria, administrată de o persoană de naționalitate română, cu scopul disimulării operațiunilor de achiziție înregistrate inițial.

'Majoritatea sumelor plătite de societatea verificată în contul operațiunilor fictive au fost ridicate în numerar de alte persoane decât asociații/administratorii societăților partenere, aspecte care constituie indicii temeinice privind operaționalizarea unui circuit de spălare a fondurilor ilicite astfel obținute. Ansamblul datelor și informațiilor acumulate pe parcursul controlului antifraudă a dus la concluzia că administratorul societății verificate, în conivență cu reprezentanții / asociații / administratorii societăților partenere și cu persoanele care au retras în numerar o mare parte a sumelor plătite de societatea verificată (peste 12.000.000 lei, în perioada 2014-2016) în contul operațiunilor fictive, au acționat, în mod sistematic, sub coordonarea primului menționat', conform ANAF.

Acțiunea a fost efectuată în sprijinul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, fiind estimate de către inspectorii antifraudă obligații fiscale datorate bugetului de stat de către societatea verificată în sumă de 12,434 milioane lei, din care 9,663 milioane lei reprezentând taxa pe valoare adaugată ce a fost dedusă în mod nelegal și cheltuieli cărora le corespunde un impozit pe profit aferent în sumă de peste 2,771 milioane lei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro