Inspectorii vamali au reţinut tablouri semnate de Grigorescu, Toniţa şi Corneliu Baba, pentru că nu aveau autorizaţii de export

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Gradul I Otopeni Călători au reţinut în vederea confiscării 11 tablouri printre care şi unele semnate de pictori celebri precum Grigorescu, Toniţa şi Corneliu Baba aparţinând unui cetăţean chinez.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale a Vămilor, tablourile au fost achiziţionate de la o casă de licitaţii din Bucureşti, la valori cuprinse între 6.000 şi 39.000 lei, dar nu au putut fi prezentate autorităţii vamale autorizaţiile de export cerute de legislaţia în vigoare.

"În data de 22 decembrie 2018, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Gradul I Otopeni Călători, au selectat în vederea controlului vamal un pasager, cu cetăţenie chineză, ce călătorea pe ruta Otopeni - Doha - China. În urma controlului vamal asupra bagajului de mână al călătorului în cauză s-au reţinut în vederea confiscării 11 tablouri susceptibile a face obiectul Legii 182/ 25.10.2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, actualizată la 01.02.2014", se arată în comunicatul citat.

Cazul a fost înaintat organelor de cercetare penală din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră pentru continuarea cercetărilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

5 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…