Instanța americană amână decizia ca documentele confiscate lui Trump să fie examinate de un avocat independent

Instanța americană amână decizia ca documentele confiscate lui Trump să fie examinate de un avocat independent

Judecătorul a dispus desecretizarea unei liste mai detaliate a hârtiilor ridicate în timpul percheziției.

Fostul președinte america Donald Trump. Foto: Getty Images

O instanță din districtul de sud al Floridei a amânat decizia de a implica un avocat independent în analiza documentelor confiscate în timpul percheziției de la fostul președinte american Donald Trump, a transmis joi de compania de televiziune NBC.

Anterior, avocații lui Trump au depus o moțiune prin care cer ca un avocat autorizat să fie desemnat să examineze documentele confiscate de pe proprietatea Mar-a-Lago, Florida. Pe 27 august, judecătorul Eileen Cannon, numit de Trump în 2020, a declarat că intenționează să accepte moțiunea avocaților acestuia. Marți, procurorii au declarat că s-au opus aducerii unui expert independent.

Era de așteptat ca judecătorul să se pronunțe cu privire la moțiunea apărării lui Trump joi, dar ședința de judecată pe această chestiune s-a încheiat fără un verdict. Potrivit NBC, judecătorul a spus că va lua o decizie la o dată ulterioară. Totodată, ea a dispus desecretizarea unei liste mai detaliate a documentelor confiscate în timpul percheziției.

FBI-ul a percheziţionat proprietatea lui Trump, Mar-a-Lago, pe 8 august. Agenții de informații s-au concentrat asupra biroului fostului președinte și a sediului în care locuiește atunci când rămâne în Florida. Potrivit mandatului, devenit public pe 12 august, percheziția a fost efectuată în cadrul unei anchete în temeiul unor articole privind utilizarea ilegală a informațiilor, furtul și distrugerea documentelor. Lista obiectelor confiscate atașată mandatului conține, printre altele, documente cu men;țiunea „Diverse documente secrete”, „Documente secrete” și „Documente confidențiale”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu