Instanţa obligă Compania Aeroporturi Bucureşti să repună în funcţie un fost angajat şi să-i plătească despăgubiri. Cât ar urma să plătească instituţia

Instanţa obligă Compania Aeroporturi Bucureşti să repună în funcţie un fost angajat şi să-i plătească despăgubiri. Cât ar urma să plătească instituţia

„Admite contestaţia formulată de reclamantul Brezeanu Dragoş împotriva Deciziei de concediere cu nr. 6/20.12.2019 emisă de angajatorul pârât, pe care o anulează. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii Deciziei de concediere anulate prin reintegrarea contestatorului în funcţia anterior deţinută concedierii. Obligă pârâta la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul pe perioada de la data concedierii şi până la reintegrarea efectivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, pronunţată în data de 9 iunie, citată de MainNews.

Pe lângă drepturile salariale, compania mai trebuie să îi plătească lui Dragoş Brezeanu peste 60.000 de lei, reprezentând daune morale sau cheltuieli de judecată. Potrivit informaţiilor Main News, întreaga sumă ar ajunge la 150.000 de euro, aici fiind incluse salarii, contribuţii angajator, dar şi tichete, pe lângă daunele morale şi cheltuielile de judecată.

În anul 2019, un fost director general al Companiei de Aeroporturi a decis să îl demită pe Dragoş Brezeanu, pe motiv că „a difuzat, fără aprobare, către persoane neautorizate, inclusiv mass-media, un document generat de CNAB”, potrivit documentelor consultate de Main News.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria