Institutul pentru Politici Publice cere parlamentarilor să adopte o lege de respingere a OUG nr. 13/2017 pentru modificarea Codului Penal

Institutul pentru Politici Publice cere parlamentarilor să adopte o lege de respingere a OUG nr. 13/2017 pentru modificarea Codului Penal

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a cerut parlamentarilor să adopte în procedură de urgență o Lege de respingere a OUG nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

"IPP cere partidelor parlamentare să facă eforturi — așa cum fac oamenii care ies în stradă de o săptămână în toată țara, aceiași cărora le cereau votul acum două luni — ca prin mijloace specifice să repare, măcar în parte, abuzul comis de Guvern prin adoptarea OUG nr. 13/2017 marți noaptea. În fapt, cerem parlamentarilor să adopte în procedură de urgență o Lege de respingere a OUG nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, în caz contrar, considerăm că, prin inacțiune, parlamentarii se fac părtași la grava încălcare a ordinii constituționale și a principiilor statului de drept", se arată într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

IPP a adăugat că în aceste zile a menținut legătura atât cu partidele parlamentare, cât și cu organizațiile neguvernamentale, în încercarea de a folosi toate pârghiile civice, politice și juridice pentru a apăra statul de drept și justiția, pe care le consideră "amenințate prin recentele acțiuni și atitudini" ale Guvernului.

"Ne așteptam ca a doua zi după noaptea în care s-a adoptat Ordonanța, partidele parlamentare de opoziție să fi scris și depus la Biroul Permanent proiectul de lege respingere a OUG, pe lângă depunerea moțiunii de cenzură, făcând astfel dovada că își înțeleg și respectă mandatul acordat de cetățeni", a menționat sursa citată.

Guvernul a adoptat, în ședința de marți, o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria