Institutul pentru Politici Publice cere parlamentarilor să adopte o lege de respingere a OUG nr. 13/2017 pentru modificarea Codului Penal

Institutul pentru Politici Publice cere parlamentarilor să adopte o lege de respingere a OUG nr. 13/2017 pentru modificarea Codului Penal

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a cerut parlamentarilor să adopte în procedură de urgență o Lege de respingere a OUG nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

"IPP cere partidelor parlamentare să facă eforturi — așa cum fac oamenii care ies în stradă de o săptămână în toată țara, aceiași cărora le cereau votul acum două luni — ca prin mijloace specifice să repare, măcar în parte, abuzul comis de Guvern prin adoptarea OUG nr. 13/2017 marți noaptea. În fapt, cerem parlamentarilor să adopte în procedură de urgență o Lege de respingere a OUG nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, în caz contrar, considerăm că, prin inacțiune, parlamentarii se fac părtași la grava încălcare a ordinii constituționale și a principiilor statului de drept", se arată într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

IPP a adăugat că în aceste zile a menținut legătura atât cu partidele parlamentare, cât și cu organizațiile neguvernamentale, în încercarea de a folosi toate pârghiile civice, politice și juridice pentru a apăra statul de drept și justiția, pe care le consideră "amenințate prin recentele acțiuni și atitudini" ale Guvernului.

"Ne așteptam ca a doua zi după noaptea în care s-a adoptat Ordonanța, partidele parlamentare de opoziție să fi scris și depus la Biroul Permanent proiectul de lege respingere a OUG, pe lângă depunerea moțiunii de cenzură, făcând astfel dovada că își înțeleg și respectă mandatul acordat de cetățeni", a menționat sursa citată.

Guvernul a adoptat, în ședința de marți, o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică