Insulele Feroe - România 28-26. Înfrângere rușinoasă pentru naționala de handbal a României cu Insulele Feroe

Insulele Feroe - România 28-26. Înfrângere rușinoasă pentru naționala de handbal a României cu Insulele Feroe

Visul naționalei de handbal masculin a României de a participa la un campionat european după 28 de ani este tot mai departe. O nouă înfrângere rușinoasă în fața naționalei din Insulele Feroe le dă planurile peste cap tricolorilor.

FOTO Facebook/FRH

Naţionala masculină de handbal a României a fost învinsă de selecţionata Insulelor Feroe, cu scorul de 28-26 (15-9), miercuri seara, la Torshavn, într-un meci din Grupa a 4-a a preliminariilor Campionatului European - EHF EURO 2024.

Tricolorii au început groaznic partida de la Torshavn, atacurile oaspeților contând doar în primele 10 minute de joc, atunci când Ante Kuduz a reușit să puncteze din toate pozițiile. Jucătorii români au comis multe erori, primind goluri în superioritate şi uneori nereuşind să înscrie cu un om în plus.

Gazdele au pus stăpânire pe joc şi au condus cu 5-3, 6-4, 7-5 şi 8-6. La 9-8 (min. 17), România a avut o cădere inexplicabilă, cu zece minute fără gol marcat, astfel că scorul a devenit 14-8 (min. 28).

La pauză scorul a fost 15-9, iar în debutul reprizei secunde ecartul a crescut la şapte goluri, 17-10, 18-11. Echipa antrenată de Xavi Pascual a început o cursă de revenire şi a reuşit egalarea, 19-19, cu 18 minute înainte de final.

Naționala din Insulele Feroe a preluat din nou controlul, 23-20 (48). În min. 55, România a reuşit să egaleze din nou, 25-25, dar feroezii au marcat două goluri consecutive şi au câştigat în cele din urmă cu 28-26.

Tricolorii nu au mai obținut o calificare la un Campionat European din 1996. Încă mai sunt șanse de calificare într-o grupă din care mai fac parte Austria, Ucraina și Insulele Feroe. Primele două naționale merg la Euro. De asemenea, cele mai bine clasate patru echipe de pe locurile 3 vor putea prinde un loc la europeanul de anul viitor.

Pentru a spera la calificare, elevii lui Pascual au nevoie de victorii pe linie. Cu o victorie împotriva Insulelor Feroe, ar fi fost mai aproape de calificare, fără să stea la mâna celorlalte națiuni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă